Pokemon taartdecoratie


Wat is er nou leuker dan een verjaardagsfeestje met een thema? En als je kinderen hebt, dan weet je dat Pokémon één van de populairste thema’s is. Daarom hebben we in dit artikel de beste tips voor Pokémon taartdecoratie op een rijtje gezet. Zo maak jij van jouw verjaardagsfeestje een groot succes!

1. Pokémon cupcakes

Cupcakes zijn altijd een goed idee. En als je ze ook nog eens versiert met Pokémon figuurtjes, dan heb je pas echt feest! Teken met eetbare stiften Pikachu, Squirtle of Charmander op je cupcakes. Of gebruik fondant of marsepein om Pokémon figuren te maken.

2. Pokémon verjaardagstaart

Een verjaardagstaart mag natuurlijk niet ontbreken. Maak een taart in de vorm van een Pokeball of maak een taart met een Pokémon afbeelding erop. Gebruik bijvoorbeeld eetbaar papieren om hem voorkant van de taart te bedekken.

3. Cake pops

Cake pops zijn kleine felgekleurde bolletjes cake op een stokje. Versier de cake pops met Pokémon details, zoals Pikachu oren en ogen van snoep. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens heel lekker!

4. Pokémon figuren

Leuke figuurtjes zijn onmisbaar voor een Pokémon taartdecoratie. Gebruik plastic Pokémon figuren om je taart mee te versieren. Je kunt de figuren ook gebruiken als decoratie op tafel.

5. Marshmallow pops

Marshmallow pops zijn een leuke en makkelijke manier om iets extra’s te doen tijdens een Pokémon feestje. Smelt chocolade om vervolgens de marshmallows in te dippen en plak hier snoep oogjes en een neusje op. Gebruik de stokjes om het makkelijker te maken.

6. Pokémon slinger

Een verjaardagsfeestje kan niet zonder slingers. Maak jouw Pokémon thema compleet met een Pokémon slinger. Print afbeeldingen van Pokémon figuren in verschillende maten uit en plak ze samen tot een mooie slinger.

7. Pokémon ballonnen

Ballonnen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Versier de ballonnen met Pokémon stickers of teken de Pokémon figuurtjes er zelf op.

8. Pokédex

Maak een Pokédex bord waarop alle feestgangers hun favoriete Pokémon kunnen schrijven of tekenen.

9. Pokémon tafelkleed

Een Pokémon tafelkleed mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt een kant-en-klaar tafelkleed kopen of zelf eentje maken door een wit tafelkleed te bedekken met Pokémon stickers.

10. Pokémon tasjes

Geef de kinderen aan het eind van het feestje een Pokémon tasje mee naar huis. Stop er leuke Pokémon uitdeelcadeautjes in, zoals Pokémon kaarten, gummetjes of stickers.

11. Pokémon uitnodigingen

Verstuur Pokémon uitnodigingen naar de gasten. Maak ze zelf of koop kant-en-klare uitnodigingen bij een feestwinkel. Kom alvast in de sfeer door de enveloppen in een Pokémon thema te versieren.

12. Pokémon muziek

Bij een verjaardagsfeestje hoort natuurlijk ook muziek. Download enkele Pokémon liedjes en draai deze tijdens het feestje.

13. Pokémon decoratie

Versier het huis met Pokémon decoratie, zoals ballonnen, slingers en posters. Maak het thema zo compleet mogelijk.

14. Pokémon games

Organiseer enkele Pokémon-spelletjes tijdens het feestje. Bijvoorbeeld Pikachu verstoppertje, Pokémon kaartspel of een Pokémon speurtocht. De winnaars kunnen een mooie prijs winnen.

15. Maak er een Pikachu van!

Maak een Pikachu pinata voor het feestje. Vul de pinata met Pokémon snoep en goodies. Hang hem op en laat de kids erop slaan totdat alles eruit valt.

Bonus tip: Zet een Pokémon photobooth op!

Maak je feestje onvergetelijk door een Pokémon photobooth op te zetten. Trek leuke verkleedkleren aan en poseer met de Pokémon figuren.

Conclusie

Een Pokémon verjaardagsfeestje is een ideaal thema voor jonge kinderen. Met deze tips maak je van jouw feestje een groot succes. Van het eten tot de decoratie, alles is in Pokémon stijl. Vergeet niet om de kinderen aan het eind hun eigen Pokémon tasje mee naar huis te geven en ze uit te nodigen voor een volgend Pokémon feestje!

Veelgestelde vragen

1. Welke Pokémon figuren moet ik gebruiken voor mijn taart?
Gebruik de favoriete Pokémon figuren van de jarige. De meest populaire Pokémon figuren zijn Pikachu, Charmander en Squirtle.

2. Waar kan ik leuke Pokémon uitdeelcadeautjes vinden?
Kijk online bij webshops zoals bol.com of bij fysieke winkels zoals speelgoedwinkels.

3. Kun je ook Pokémon t-shirts maken voor het feestje?
Ja, dat kan zeker. Koop witte t-shirts en textielverf. Maak een stencil van een Pokémon figuur en beschilder de t-shirts.

4. Hoe organiseer ik een goede Pokémon speurtocht?
Maak een speurtocht door het huis of de tuin. Laat de kinderen verschillende Pokémon figuren en kaarten vinden. De laatste kaart leidt naar de schat.

5. Hoe maak ik een verjaardagstaart in de vorm van een Pokeball?
Bak twee ronde taarten en snijd van één van de taarten een cirkel uit. Leg dit op de andere taart. Beschilder de taart wit en rood, in de vorm van een Pokeball. Gebruik fondant of marsepein om de details te maken.