Platenspelers inclusief voorversterker platenspeler met ingebouwde speakers


Als je op zoek bent naar een manier om jouw platen te spelen, ben je waarschijnlijk op zoek naar een platenspeler. Platenspelers hebben de afgelopen jaren een comeback gemaakt en vormen een uitstekende manier om van de rijke, warme klanken van vinyl te genieten. Er zijn veel verschillende soorten platenspelers op de markt, en een van de belangrijkste dingen om te overwegen wanneer je er een koopt, is of deze al dan niet een voorversterker of ingebouwde speakers bevat.

Wat is een platenspeler?

Voordat we verder gaan, laten we eerst bespreken wat een platenspeler eigenlijk is. Een platenspeler is een apparaat dat is ontworpen om vinylplaten af te spelen. Het werkt door een naald over de groeven van de plaat te laten lopen, waardoor de geluidstrillingen worden omgezet in elektrische signalen die worden versterkt en naar luidsprekers worden gestuurd.

Waarom een ​​voorversterker en ingebouwde speakers belangrijk zijn

Als je overweegt om een ​​platenspeler te kopen, is het belangrijk om te weten wat een voorversterker is en waarom deze belangrijk kan zijn. Sommige platenspelers hebben geen voorversterker ingebouwd, wat betekent dat ze geen signaal kunnen genereren dat sterk genoeg is om naar een versterker of luidsprekers te worden gestuurd. Een voorversterker verhoogt het signaal van de platenspeler naar een niveau dat geschikt is voor versterkers en luidsprekers.

Waarom kiezen voor een platenspeler met een ingebouwde voorversterker?

Er zijn veel redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een platenspeler met een ingebouwde voorversterker. Ten eerste bieden deze platenspelers veel meer flexibiliteit bij het aansluiten op verschillende soorten audioapparatuur. Als je bijvoorbeeld een versterker hebt die geen phono-ingang heeft, kun je toch een platenspeler met een ingebouwde voorversterker aansluiten op een van de reguliere ingangen van de versterker.

Een ander voordeel van een platenspeler met een ingebouwde voorversterker is dat je ervan verzekerd bent dat het signaal dat uit de platenspeler komt altijd op het juiste niveau is, ongeacht welk type versterker of luidsprekers je gebruikt.

Zijn ingebouwde speakers een goede optie?

Veel platenspelers hebben ook ingebouwde speakers, waardoor het apparaat een alles-in-één oplossing wordt. Echter hebben deze over het algemeen niet de beste kwaliteit geluid vergeleken met externe speakers. Afhankelijk van je wensen kan een platenspeler met ingebouwde speakers dus een goede optie zijn.

Wat zijn de nadelen van een platenspeler met ingebouwde voorversterker en speakers?

Een van de belangrijkste nadelen van een platenspeler met ingebouwde voorversterker en speakers is de geluidskwaliteit. Over het algemeen zijn externe luidsprekers nodig om het volledige potentieel van de vinylplaten te ontsluiten.

Een ander nadeel van platenspelers met ingebouwde speakers is dat ze vaak niet de mogelijkheid hebben om extra bereik of vermogen toe te voegen. Dit betekent dat je mogelijk beperkt bent in je keuze van geluidsniveaus.

Hoe kies je de juiste platenspeler met voorversterker en speakers?

Bij het kiezen van een platenspeler met een voorversterker en ingebouwde speakers zijn er enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele factoren om in gedachten te houden:

– Kwaliteit van de ingebouwde speaker: als je op zoek bent naar een platenspeler met ingebouwde speakers, moet je er altijd één vinden met kwalitatief hoogwaardige luidsprekers om het beste geluid te krijgen.
– Type voorversterker: bekijk het type voorversterker dat is ingebouwd in de platenspeler en bepaal of het past bij jouw apparatuur.
– Kwaliteit van de naald: een hoogwaardige naald kan een groot verschil maken in de geluidskwaliteit die je krijgt van je platenspeler.
– Type riemaandrijving: de meeste platen gebruiken riemaandrijving. Het is belangrijk om de juiste riem te kiezen om te voorkomen dat deze uitrekt en leid tot mindere kwaliteit geluid.

Hoe zorg je voor je platenspeler met voorversterker en speakers?

Als je een platenspeler met ingebouwde voorversterker en speakers hebt, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te onderhouden. Hier zijn enkele tips om je platenspeler in topconditie te houden:

– Bewaar de platenspeler altijd op een veilige en stabiele plek om beschadigingen te voorkomen.
– Houd de naald en het vinyl schoon om ervoor te zorgen dat het geluid helder en scherp blijft.
– Zorg voor voldoende ventilatie zodat de elektronica in de platenspeler niet oververhit raakt.

Conclusie

Al met al is een platenspeler met een ingebouwde voorversterker en speakers een uitstekende keuze voor een breed scala aan muziekliefhebbers. Hoewel de geluidskwaliteit misschien niet zo hoog is als bij een externe versterker en luidsprekers, biedt het toch voldoende basiskwaliteit om te genieten van jouw vinylplaten op een efficiënte manier.

Veelgestelde vragen

1. Hebben alle platenspelers ingebouwde voorversterkers?
2. Is het mogelijk om een ​​externe voorversterker aan te sluiten op een platenspeler zonder ingebouwde voorversterker?
3. Kun je een platenspeler met ingebouwde speakers op een externe versterker aansluiten?
4. Is er een groot verschil tussen de geluidskwaliteit van een platenspeler met ingebouwde speakers en het gebruik van externe luidsprekers?
5. Wat zijn de beste merken voor platenspelers met ingebouwde voorversterker en speakers?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. Nee, niet alle platenspelers hebben ingebouwde voorversterkers. Sommige dienen apart aangeschaft te worden.
2. Ja, veel platenspelers hebben een niet-verwijderbare ingebouwde voorversterker. Wil je toch een externe voorversterker gebruiken? Let dan goed op de ondersteuning van de platenspeler.
3. Ja, dat kan zeker. Gebruik wel andere kabels dan die worden geleverd om het geluid van de externe versterker naar de ingebouwde speakers te kunnen sturen.
4. Ja, externe luidsprekers produceren over het algemeen beter geluid dan ingebouwde speakers.
5. De beste merken voor platenspelers met ingebouwde voorversterker en speakers zijn Audio-Technica, Pro-Ject en Denon.