Peper en Zoutstel

Vroeger was het peper- en zoutstel hét geijkte cadeau voor een bruidspaar. Het gebeurde wel, dat pas getrouwde stellen meerdere peper en zoutstelletjes voor hun trouwdag kregen. Het peper- en zoutstel is in iedere keuken te vinden en altijd een veelgebruikt product. Gerechten worden ermee op smaak gebracht. Zout wordt meestal als eerst gebruikt waarna we nog wat versgemalen peper over de maaltijd malen.

De Peugeot Paris pepermolen

Het merk Peugeot is één van de bekendste merken pepermolens. “Paris” is een model wat veel wordt gebruikt en nog steeds erg populair is. Het u-select systeem is uniek en het model Paris is hiermee uitgerust. De grofheid van maling kan op een nauwkeurige manier worden ingesteld. Even aan de ring van de voet draaien en je hebt de door jou gekozen korrel. Het maalwerk is gemaakt van gesmeed staal. Je hebt een levenslange garantie op deze pepermolen.

Gebruik van de pepermolen

Om een mooie gemalen korrel te krijgen wordt geadviseerd om peperkorrels aan te schaffen met een diameter van ongeveer 5mm. De Peugeot pepermolen is geschikt om zwarte, groene, witte en rode peperkorrels te vermalen. Gebruik deze pepermolen alleen voor peperkorrels en niet voor zout. Zout kan vochtig zijn en de pepermolen beschadigen. Het maalwerk van een zoutmolen is corrosiebestendig. Zout mag echter ook weer niet té vochtig zijn. Is dit wel het geval, laat het dan 48 uur drogen, voordat je de zoutmolen er mee vult.

Brabantia Set van Zout- en Pepermaler – Matt Steel

Deze peper- en zoutmolen hebben een moderne design uitstraling. Is gemaakt van duurzaam RVS materiaal. De molens zijn van een klein formaat en dus praktisch te gebruiken op de eettafel. Voorzien van een handige P en S (pepper en salt) op de bovenzijde van de molens. Dit om te voorkomen dat je de peper en zoutmolen verkeerd gaat vullen. Een stijlvol product. Met één handige druk op de maler worden de korrels peper en zout fijn geraspt.