Peper en Zoutmolen

De peper- en zoutmolen zijn tegenwoordig erg actueel. Het staat niet alleen prachtig in de keuken maar kan ook prima worden gebruikt op de eettafel. En welke soort peper je gaat gebruiken is geheel naar je eigen smaak. Witte peper wordt gebruikt bij het op smaak brengen van groentes, blanke vleesgerechten als kip. De zwarte peper is wat steviger van smaak en kan goed worden gebruikt op rood vlees zoals biefstuk.

Zwarte en witte peperkorrels 

Over het algemeen worden de zwarte en witte pepers door elkaar heen gebruikt en worden toegepast in elk gerecht. De zwarte peper komt van dezelfde plant als de witte en de groene pepers. De behandeling is echter anders. Zwarte peper is de groene bes en wordt gefermenteerd. De witte is een geheel volgroeide bes. Samen vormen ze een mooi product om in de pepermolen te gebruiken.

Zout

Het juiste zout voor de zoutmolen is de wat grovere korrel. Je kiest dan automatisch voor zeezout. Dit wordt gewonnen uit zuiver zeewater. Wil je zout zonder additieven dan kun je kiezen voor Fleur de Sel, 100% zeezout wat rijk is aan mineralen. Je kunt ook zout aanschaffen waar al kant en klare kruiden in zitten.

De juiste peper- en zoutmolen

Hou je van natuurlijke materialen met een moderne uitstraling? Kies dan voor Timmers Trade lifestyleproducten. Kwaliteit, functionaliteit en vooral fijn om mee te werken. De collectie van Timmers bevat een set acaciahouten peper- en zoutmolen met een sterk keramisch maalwerk. De molens zijn beiden gemakkelijk te vullen door de bovenkant te verwijderen. Timmers Trade producten zijn helemaal van deze tijd en passen prima in een stijlvolle keuken.

Elektrische molens

De Russ Peper- & Zoutmolen Set is een echte designset welke is voorzien van een elektrische aandrijving. De one touch knop geeft je de mogelijkheid om je gerecht van de juiste hoeveelheid peper of zout te voorzien. Deze molenset is van roestvrijstaal en een ware blikvanger in je keuken of op tafel.