Paris saint germain voetballen

Paris Saint Germain (PSG) is een Franse voetbalclub die in 1970 is opgericht. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Parc des Princes stadion in Parijs. PSG is een van de meest succesvolle clubs in Frankrijk en heeft een grote aanhang van fans over de hele wereld.

PSG heeft een rijke geschiedenis in het Franse voetbal. De club heeft meerdere Franse titels gewonnen, waaronder acht Ligue 1 titels, twaalf Coupe de France titels en zes Coupe de la Ligue titels. PSG heeft ook deelgenomen aan de UEFA Champions League, waar ze in 2020 de finale bereikten.

PSG heeft een sterke selectie van spelers, waaronder wereldsterren zoals Neymar, Kylian Mbappé en Angel Di Maria. De club heeft ook een aantal grote namen in het management, waaronder manager Thomas Tuchel en technisch directeur Leonardo.

PSG is een van de meest populaire clubs in Europa en heeft een grote aanhang van fans over de hele wereld. De club heeft een grote invloed op het Franse voetbal en is een van de meest succesvolle clubs in de geschiedenis.