Pampers Maat 5

Tegenwoordig kun je kiezen voor wegwerpluiers of de uitwasbare variant. Je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid om afwisselend de uitwasbare met de wegwerpluier te gebruiken. Kies je voor de wegwerpluier dan zijn Pampers de keus, die de meeste ouders maken. Pampers zijn gemakkelijk en hygiënisch. Wanneer het kind naar de opvang gaat, worden zo wie zo wegwerpluiers gebruikt. Het wassen van de luiers kost te veel tijd. Ouders hebben het druk met werk en huishouden. Moeders vinden het te veel gedoe en vinden de uitwasbare luiers te dik.

Maten Pampers

Pampers zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten, om precies te zijn 12. maat 0 tot en met 8.

Maat nul is voor de prematuur baby, deze microluier zijn voor baby’s die minder wegen dan 2.5 kilo. Maat 1 tot en met 4 zijn voor kindjes van 5 kilo tot en met 16 kilo. Maat 4+ is voor babydreumesen tot 18 kilo.

Pampers maat 5

Heeft je peuter/kleuter een gewicht tot 23 kilo dan is luiermaat 5 (junior) de juiste maat. Tot 25 kilo is de junior plus de juiste keus. De 5+ luiers zijn voor dreumesen die nét even iets meer babyvet op buik of beentjes hebben. De gewone maat 5 is dan nét even te klein. Pampers moeten voor een baby goed aansluiten, niet te strak maar comfortabel zitten.

  • Maat 6 is geschikt voor 17 kilo
  • Maat 7 en 8 zijn voor kinderen vanaf een kilo of 17.

Maandbox Pampers

Pampers zijn verkrijgbaar in grootverpakkingen van bijvoorbeeld 132 stuks. De maandbox is populair omdat je dan voldoende pants hebt voor langere tijd. Pants zijn handige luierbroekjes die je snel aan en uit kunt trekken. Prettig wanneer je kleuter zindelijk gaat worden en nog regelmatig een ongelukje heeft. Dit luierbroekje kan ook ‘s nachts worden gedragen, de pasvorm zorgt er voor dat deze bescherming biedt tegen lekkage. Superabsorberend en gemakkelijk weggooien dankzij de plakstrip. Deze luierbroekjes maat 5 zijn geschikt voor kleuters van 12 tot 17 kilo.