Nike T Shirt

Geschiedenis van het T-shirt

Het huidige t-shirt werd in de vijftiger jaren gebruikt als ondershirt. Een soort van hemd dus.. Tegenwoordig is dit verandert als bovenkleding wat word gedragen in de zomermaanden en als hemd in de wintermaanden onder een overhemd of trui.

De basis

De basis van het ontwerp is uiteindelijk de hoofletter T. Leg een t-shirt maar eens op een vlakke ondergrond en je zultĀ  snel de T ontdekken. T-shirts van tegenwoordig zijn verkrijgbaar met een ronde hals maar ook met V-hals. Ook zie je de long-sleeves. Een t-shirt in een wat langere vorm met lange mouwen zij erg populair. Nike T-shirts zijn er in vele vormen en kleuren verkrijgbaar.

Amerika

Van oorsprong komt het t-shirt uit Amerika. In het begin van de 20e eeuw, werd door de Amerikaanse soldaat het t-shirt als wit exemplaar gedragen onder het uniform. James Dean en Marlon Brando hebben het shirt populair gemaakt, door het in de vijftiger jaren in het openbaar te dragen. Niet als hemd maar als gewone kleding.

Niet meer weg te denken

Het T-shirt is heden ten dage niet meer weg te denken uit het straatbeeld van nu. Elk persoon, oud of jong heeft een t-shirt in zijn of haar garderobe. T-shirt’s zijn verkrijgbaar in vele variaties en kleuren.

Nike

Het Nike-t-shirt is verkrijgbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Elk seizoen wordt weer een nieuwe collectie op de markt gebracht, welke actueel is en aangepast aan de kleuren die modern zijn.

Van oorsprong is Nike een merk wat veel door sporters werd gedragen. Hardlopen en fitness was ondenkbaar zonder Nike shirt. Maar tijden zijn inmiddels veranderd, Nike heeft meer en meer weten door te dringen op de huidige kledingmarkt. Het dragen van een Nike shirt is en blijft hip. Het is wel belangrijk dat het logo zichtbaar is.