Nijdam skate bescherming


Nijdam is een bekend merk op het gebied van skeelers, schaatsen en skateboards. Maar wist je dat ze ook een uitgebreid assortiment aan bescherming hebben? In dit artikel kijken we naar het belang van skate bescherming en welke producten Nijdam aanbiedt.

Waarom is skate bescherming zo belangrijk?

Skate bescherming is essentieel voor iedereen die op wieltjes staat. Of je nu aan het skateboarden, inline-skaten of rolschaatsen bent, ongelukken gebeuren nu eenmaal en kunnen vervelende gevolgen hebben. Skate bescherming kan blessures voorkomen of de gevolgen van een val beperken. Het kan ervoor zorgen dat je zonder al te veel kleerscheuren weer opstaat en verder kunt gaan.

Welke skate bescherming heb je nodig?

Welke skate bescherming je nodig hebt, hangt af van de sport die je uitoefent en het niveau waarop je skate. Over het algemeen worden de volgende beschermers aangeraden:

Helm

Een helm is altijd een must, ongeacht het niveau of de sport. Het beschermt je hoofd bij een val en kan ernstige hoofdletsel voorkomen.

Polsbeschermers

Polsbeschermers zijn belangrijk voor skateboarders, maar ook voor inline-skaters. Bij een val probeer je vaak reflexmatig met je handen op te vangen, waardoor je polsen een flinke klap kunnen krijgen.

Elleboogbeschermers

Elleboogbeschermers zijn van groot belang voor skateboarders, omdat je bijna altijd op je ellebogen terechtkomt bij een val. Dit kan tot kneuzingen, schaafwonden en zelfs botbreuken leiden.

Kniebeschermers

Net als elleboogbeschermers zijn ook kniebeschermers belangrijk voor skateboarders, maar ook voor inline-skaters. Een val op je knieën kan namelijk pijnlijk en schadelijk zijn.

Welke Nijdam skate bescherming is er?

Nijdam biedt een ruim assortiment aan skate bescherming aan. Hieronder een overzicht:

Nijdam Skatehelm

De Nijdam Skatehelm is verstelbaar en heeft een kinband met snelsluiting. Het heeft een hoge kwaliteit EPS voering voor een optimale bescherming.

Nijdam Wristguard

De Nijdam Wristguard is een polsbeschermer met een stevige plastic kap om polsbreuken te voorkomen. Het heeft een klittenbandsluiting en is gemaakt van ademend mesh.

Nijdam Elbow Pads

De Nijdam Elbow Pads zijn verkrijgbaar in verschillende maten en bieden extra bescherming voor de ellebogen.

Nijdam Knee Pads

De Nijdam Knee Pads bieden extra bescherming voor de knieën en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Hoe zorg je voor je skate bescherming?

Het is belangrijk om je skate bescherming na elk gebruik schoon te maken en te drogen. Gebruik hiervoor een vochtige doek en bewaar de beschermers op een droge plaats. Zorg er ook voor dat je bescherming op tijd vervangt als het versleten is.

Conclusie

Skate bescherming is van cruciaal belang om blessures bij het skaten te voorkomen. Nijdam biedt een ruim assortiment aan skate bescherming aan, zoals helmen, polsbeschermers, elleboogbeschermers en kniebeschermers.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik altijd skate bescherming dragen?

Ja, het wordt altijd aangeraden om skate bescherming te dragen. Het kan blessures voorkomen of de gevolgen van een val beperken.

2. Hoe lang gaat skate bescherming mee?

De duurzaamheid van skate bescherming kan variëren afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Het is belangrijk om de bescherming regelmatig te controleren op slijtage en deze tijdig te vervangen.

3. Kan ik meerdere beschermers tegelijk dragen?

Ja, het is mogelijk om meerdere beschermers tegelijk te dragen. Dit kan extra bescherming bieden voor de gevoelige delen van het lichaam.

4. Kan ik mijn skate bescherming wassen?

Ja, het is mogelijk om skate bescherming te wassen. Gebruik hiervoor een vochtige doek en bewaar de bescherming op een droge plaats.

5. Wanneer moet ik mijn skate bescherming vervangen?

Het is belangrijk om skate bescherming te vervangen als het versleten is of beschadigd is geraakt. Controleer de beschermers regelmatig op slijtage en vervang deze tijdig om maximale bescherming te garanderen.