Nieuwe thrillers en spannende boeken


Ben je op zoek naar een nieuw boek dat je op het puntje van je stoel houdt en je hart laat bonzen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we enkele van de nieuwste en meest spannende thrillers bespreken die je niet zult kunnen neerleggen. Van onverwachte plottwists tot onheilspellende hoofdpersonages, deze boeken hebben het allemaal.

De top nieuwe thrillers om naar uit te kijken in 2021

Laten we beginnen met de nieuwste thrillers die je zeker niet wilt missen.

1. “Het geschenk” – Sebastian Fitzek

Deze nieuwste thriller van de beroemde Duitse schrijver Sebastian Fitzek vertelt het verhaal van een man die op zoek is naar de waarheid achter de vreemde verdwijning van zijn vrouw. Maar als hij nieuwe informatie ontdekt, merkt hij dat hij niet kan vertrouwen op wat hij denkt te weten.

2. “Ik weet wie je bent” – Alice Feeney

“Ik weet wie je bent” is het nieuwste boek van Alice Feeney, auteur van de bestsellers “Sometimes I Lie” en “I Know Who You Are”. Dit boek vertelt het verhaal van Aimee Sinclair, een succesvolle actrice met een geheim uit haar verleden dat haar op de hielen zit. Maar als haar man verdwijnt, wordt ze ineens verdachte nummer één.

3. “Zonder gezicht” – Robert Bryndza

Dit boek van de populaire misdaadschrijver Robert Bryndza volgt de verhaallijn van Kate Marshall, een politiedetective die jaren geleden een zaak oploste die haar bijna het leven kostte. Maar als er plotseling een nieuw slachtoffer opduikt, worstelt Kate met de vraag of de zaak die ze dacht te hebben opgelost misschien toch niet volledig is afgesloten.

4. “Het duistere meer” – Sarah Bailey

In “Het duistere meer” wordt hoofdinspecteur Gemma Woodstock teruggeroepen naar haar geboortestad, waar haar beste vriendin van de middelbare school is vermoord. Hoewel Gemma vastbesloten is het mysterie op te lossen, ontdekt ze al snel dat er nog meer geheimen schuilen in deze kleine Australische stad.

Tijdloze thrillerklassiekers

Naast de nieuwe releases zijn er ook talloze tijdloze thrillerklassiekers die hun plaats in de Nederlandse literatuur hebben verdiend. Hier zijn enkele van de must-reads:

1. “De vrouw in de kooi” – Jussi Adler-Olsen

Dit is het eerste boek in de razend populaire Serie Q van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen. Het boek introduceert Carl Mørck, een detective die zijn donkere verleden probeert te ontlopen door zich te verdiepen in oude, onopgeloste zaken. In “De vrouw in de kooi” onderzoekt Carl de verdwijning van de al jaren vermiste politica Merete Lynggaard, en ontdekt langzaam maar zeker wat er werkelijk is gebeurd.

2. “Het meisje in de trein” – Paula Hawkins

Dit boek volgt het leven van Rachel, een vrouw die dagelijks met de trein naar Londen gaat en daarbij voorbij het huis komt van een stel dat ze niet kent. Als de vrouw van het stel plotseling verdwijnt, raakt Rachel betrokken bij de zaak en ontdekt ze duistere geheimen die haar eigen leven in gevaar brengen.

3. “De Schaduw Van De Wind” – Carlos Ruiz Zafón

Geprezen als een van de beste boeken van de afgelopen 20 jaar, is “De Schaduw Van De Wind” een epische thriller die zich afspeelt in het Barcelona van de jaren ’40 en ’50. In het boek volgen we de jonge Daniel Sempere, die verliefd wordt op een boek van de mysterieuze schrijver Julian Carax. Maar als hij probeert meer te weten te komen over de schrijver, ontdekt hij dat iemand probeert al zijn boeken te vernietigen.

Waar vind je de nieuwste spannende boeken?

Nu je een idee hebt van welke nieuwe thrillers het lezen waard zijn, vraag je je misschien af waar je deze boeken kunt vinden. Natuurlijk zijn er enkele bekende retailers zoals Bol.com, AKO en Libris.nl. Voor de bekende Engelstalige titels kan je bijvoorbeeld The Book Depository overwegen, welke wereldwijde verzending biedt.

Als je echter op zoek bent naar een meer verrassende selectie en persoonlijk advies, is het de moeite waard om een lokale boekhandel te bezoeken. Boekhandelaren zijn vaak gepassioneerde lezers en kunnen je echt een bijzonder exemplaar aanbevelen dat past bij jouw smaak.

Conclusie

Of je nu een fan bent van de nieuwste thrillers of jezelf wilt onderdompelen in klassieke verhalen met een duister randje, er is altijd wel een boek dat je verbeelding zal prikkelen. Kijk eens naar een van de genoemde boeken of stel jezelf deze vraag: welk boek was de laatste keer dat ik helemaal weg was van een verhaal?

Veelgestelde vragen

1. Waarom houden mensen zo van thrillers?
2. Zijn er andere interessante subgenres binnen de thriller-wereld?
3. Wat is de beste manier om te beslissen welke thriller je wilt lezen?
4. Zijn er bepaalde schrijvers die bekend staan om hun uitstekende thrillers?
5. Hoe kan ik er zeker van zijn dat de thriller die ik wil lezen goed is?