Nicky Toy

Nicky Toy is een veelzijdig talent uit België. Hij is actief als rapper, producer en DJ en heeft in de afgelopen jaren veel aandacht weten te trekken met zijn muziek en optredens. In dit artikel duiken we dieper in op het leven en werk van Nicky Toy.

Jeugd en achtergrond

Nicky Toy is geboren op 2 maart 1996 in Gent en groeide op in een multiculturele omgeving. Zijn moeder is van Filipijnse afkomst en zijn vader is Belgisch. Al op jonge leeftijd ontwikkelde Nicky een passie voor muziek en begon hij zelf muziek te maken en te experimenteren met verschillende instrumenten en geluiden.

Carrière en muziekstijl

Nicky Toy begon zijn carrière als rapper en DJ in 2014. Hij bracht zijn eerste single “Gekke Jongen” uit in 2016 en wist met deze track al snel de aandacht te trekken van het Belgische publiek. De tekst van het nummer is geschreven vanuit het perspectief van een jongen die zijn eigen weg kiest en niet bang is om anders te zijn dan de rest.

Nicky Toy staat bekend om zijn unieke stijl die zich kenmerkt door een combinatie van hiphop, trap en elektronische muziek. Zijn teksten zijn persoonlijk en direct en gaan vaak over zijn eigen ervaringen en gevoelens.

In 2017 bracht Nicky Toy zijn eerste EP uit genaamd “COOL”. Dit project bestond uit vijf tracks en was een mix van verschillende genres en stijlen. Het heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van de artiest en heeft hem de kans gegeven om op verschillende podia te staan in België en Nederland.

In 2019 bracht Nicky Toy zijn tweede EP uit genaamd “Jongen Van Het Licht”. Op deze EP werkte hij samen met verschillende producers en artiesten, waaronder de Nederlandse rapper Leafs. Het project was opnieuw een groot succes en liet zien dat Nicky Toy een artiest is die zichzelf steeds opnieuw weet uit te vinden.

Naast zijn werk als rapper en producer is Nicky Toy ook actief als DJ. Hij draait regelmatig op feesten en festivals en weet met zijn energieke sets het publiek te dansen. Het is dan ook geen verrassing dat hij in 2020 genomineerd werd op de Red Bull Elektropedia Awards in de categorie “Best DJ”.

Persoonlijkheid en inspiratie

Nicky Toy is een artiest die zichzelf volledig inzet voor zijn muziek. Hij is iemand die niet bang is om anders te zijn en zichzelf te uiten door middel van zijn muziek en persoonlijkheid. Zijn inspiratie haalt hij uit verschillende bronnen, waaronder zijn eigen leven, de mensen om hem heen en zijn culturele achtergrond.

In een interview met HLN vertelde Nicky Toy dat hij niet alleen rapmuziek luistert, maar ook veel inspiratie haalt uit Soul en R&B muziek. Ook citeerde hij artiesten als Kendrick Lamar, Travis Scott en Lil Uzi Vert als grote invloeden op zijn eigen werk.

Conclusie

Nicky Toy is een veelbelovende artiest uit België met een unieke stijl en persoonlijkheid. Zijn muziek kenmerkt zich door een combinatie van hiphop, trap en elektronische invloeden en zijn teksten zijn persoonlijk en direct. Met zijn groeiende populariteit en succes lijkt de toekomst van Nicky Toy alleen maar rooskleuriger te worden. We kunnen in ieder geval niet wachten op wat hij nog meer voor ons in petto heeft.