Motorhandschoenen zomer


Of je nu een professionele racer bent of gewoon woon-werkverkeer doet, voor elke motorrijder is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben. In dit artikel richten we ons op de beste motorhandschoenen voor de zomer. Motorhandschoenen zijn van groot belang omdat ze niet alleen je handen beschermen, maar ook helpen om een goede grip te behouden op het stuur. In dit artikel worden de belangrijkste kenmerken van motorhandschoenen voor de zomer behandeld, zodat je de beste keuze kunt maken voor comfort, grip en veiligheid tijdens de warmere maanden.

Waarom zijn motorhandschoenen belangrijk tijdens de zomer?

Motorhandschoenen zijn essentieel voor rijders omdat ze je kunnen beschermen tegen het weer en andere elementen die je tegenkomt tijdens het rijden. In de zomer is het vooral belangrijk om motorhandschoenen te dragen die goed ademen en vocht afvoeren om zweet en oververhitting te voorkomen. Daarnaast helpen motorhandschoenen je handen te beschermen bij een val of ongeluk.

Ademend vermogen: waarom is het belangrijk?

Ademend vermogen is belangrijk om oververhitting en zweten te voorkomen tijdens het rijden op een warme dag. Motorhandschoenen met goed ademend vermogen zorgen voor een betere luchtcirculatie, waardoor de handschoenen koeler blijven en vocht beter afgevoerd kan worden.

Grip: waarom moet het passen bij warm weer?

Als je op een motor rijdt, is grip een van de belangrijkste dingen om in de gaten te houden. Zorg dat je motorhandschoenen hebt die een goede grip bieden, zelfs als je handen zweten. Het kan zelfs levensgevaarlijk zijn als je grip verliest wanneer je in een bocht zit of bij het opvroegen van de motor.

Bescherming: waarom zijn ze nodig?

Het belangrijkste doel van motorhandschoenen is de bescherming van je handen. In geval van een val of crash kunnen goed ontworpen motorhandschoenen helpen om snij- of schaafwonden aan je handen te voorkomen. Het is belangrijk om motorhandschoenen te vinden die de juiste hoeveelheid bescherming bieden zonder het comfort te hinderen.

Materialen van Motorhandschoenen voor de zomer

Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt worden voor motorhandschoenen voor de zomer, waaronder textiel, leer, mesh en combinaties van deze materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Textiel

Textielhandschoenen voor de zomer zijn lichtgewicht en hebben goede ademende eigenschappen, omdat ze luchten. Het materiaal is perfect voor rijders vanwege de uitstekende flexibiliteit en het vermogen om slijtage en scheuren te weerstaan.

Leer

Leren handschoenen zijn duurzaam en bieden uitstekende bescherming tegen schaafwonden en snijwonden. Ze zijn echter minder ademend dan textielhandschoenen en minder geschikt voor extreme temperaturen.

Mesh

Meshhandschoenen zijn ideaal voor rijders die op zoek zijn naar een balans tussen ademend vermogen en bescherming. Mesh-materiaal is een combinatie van leer en textiel waardoor het zowel ademend als duurzaam is.

Top 5 beste motorhandschoenen voor de zomer

Hieronder vind je een lijst van de top 5 beste motorhandschoenen voor de zomer:

1. Alpinestars SP Air

De Alpinestars SP Air is een meshhandschoen gemaakt van een combinatie van leer en textiel. Het ademende design maakt het perfect voor gebruik bij warm weer.

2. REV’IT! Spitfire H2O

De REV’IT! Spitfire H2O motorhandschoen is niet alleen ademend, maar ook waterdicht. Ideaal voor rijders die het hele jaar door willen rijden in veranderend weer.

3. Dainese 4 Stroke

De Dainese 4 Stroke handschoen is ontworpen voor sportieve rijders en biedt maximale bescherming voor de handen. Het wordt geleverd met een elastische polssluiting om te zorgen voor een goede pasvorm.

4. Icon Overlord Resistance

De Icon Overlord Resistance is een leren handschoen, ontworpen voor rijders die op zoek zijn naar hoogwaardige bescherming. Deze handschoen biedt uitstekende ventilatie en comfort.

5. Racer Active

De Racer Active handschoenen zijn gemaakt van meshmateriaal en zijn zeer ademend. De handschoenen zijn voorzien van een klittenbandsluiting en gemaakt van duurzaam materiaal.

Conclusie

Als het gaat om rijden tijdens de zomermaanden, is comfort van groot belang. Motorhandschoenen die ontworpen zijn voor warmere temperaturen, geven je de veiligheid, grip, en bescherming die je nodig hebt tijdens het rijden in de zomer. Zorg ervoor dat je motorhandschoenen kiest die passen bij jouw rijstijl en persoonlijke voorkeuren. Onthoud dat het kiezen van de juiste motorhandschoenen de investering zeker waard is.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik textielhandschoenen gebruiken bij hoge snelheden?
– Ja, textielhandschoenen zijn geschikt voor hoge snelheden. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de handschoenen zijn voorzien van voldoende bescherming en grip.

2. Zijn leren handschoenen geschikt voor zomerritten?
– Leren handschoenen zijn minder ademend en minder geschikt voor extreme temperaturen. Ze zijn geschikt voor korte ritten waarbij niet veel hitte geproduceerd wordt.

3. Hoe weet ik welke maat handschoen ik nodig heb?
– Het is belangrijk om de maat juist te hebben, omdat een te kleine handschoen beperkend kan zijn en een te grote handschoen je grip kan beïnvloeden. Meet de omtrek van je hand net onder je knokkels om de juiste maat te bepalen.

4. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn motorhandschoenen langer meegaan?
– Het regelmatig onderhouden van je motorhandschoenen en het op de juiste manier bewaren, kan helpen om de levensduur te verlengen. Voorkom hitte, vocht en blootstelling aan de zon om het materiaal te beschermen.

5. Moet ik dure motorhandschoenen kopen?
– Hoewel er een verband is tussen prijs en kwaliteit, betekent een hogere prijs niet altijd betere kwaliteit. Het is belangrijk om handschoenen te vinden die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren en rijstijl. Zoek uit wat voor jou belangrijk is en baseer daar je aankoop op.