Metalen boekensteunen


Als echte boekenwurm wil je graag je boekenkast op de meest esthetische manier inrichten. En wat is er nu handiger dan een boekensteun om de boeken op hun plaats te houden? Maar welke boekensteun past nu het best in jouw boekenkast? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van metalen boekensteunen. We bespreken niet alleen de voordelen, maar ook enkele nadelen en waar je op moet letten bij de aankoop van metalen boekensteunen.

Waarom metalen boekensteunen?

Metalen boekensteunen zijn populair omdat ze een klassieke en stijlvolle look geven aan je boekenkast. Daarnaast zijn ze erg stevig en gaan ze daarom lang mee. Door de stevigheid van metalen boekensteunen kan je er ook zwaardere boeken mee ondersteunen.

Verschillende soorten metalen boekensteunen

Er zijn vele soorten metalen boekensteunen van diverse materialen zoals ijzer of staal. Hieronder volgen enkele populaire soorten boekensteunen.

1. Kunstzinnige boekensteunen

Kunstzinnige boekensteunen zijn een goed idee om je boekenkast op te fleuren. Kunstzinnige boekensteunen bevatten soms abstracte vormen en vaak opvallende kleuren. Naast het praktische doel van de boekensteunen, worden ze ook een kunstwerk op zich!

2. Industriële boekensteunen

Industriële boekensteunen passen perfect in een industriële stijl. Het grijze of zwarte staal van de boekensteunen zorgt ervoor dat ze er robuuster uitzien, en het past perfect in de sfeer van een industriële woonkamer.

3. Boekensteunen in de vorm van boeken

Boekensteunen in de vorm van boeken zijn grappig omdat ze de illusie wekken dat de boeken op zichzelf blijven staan. Bloemvormige boekensteunen zijn ook erg populair.

4. Veiligheids- of geheime boekensteunen

Veiligheids- of geheime boekensteunen zijn een goede optie als je waardevolle spullen wilt verbergen. In deze metalen boekensteun zit een vak verborgen waar je gevoelige spullen in kan bewaren.

5. Boekensteunen met lamp

Boekensteunen met lampen zijn een uitstekend idee als je het licht in je boekenkamer wilt verbeteren. Ook als je een late lezer bent die wilt blijven lezen zonder de slaap van je partner te verstoren, moet je kiezen voor boekensteunlampen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van metalen boekensteunen?

Metalen boekensteunen zijn er in alle soorten en maten. Hier volgen enkele factoren waarop je moet letten bij de aankoop van je metalen boekensteun.

1. Materialen

Metalen boekensteunen zijn populair vanwege hun stevigheid en lange levensduur. Ze worden meestal gemaakt van ijzer of staal, maar ze zijn ook beschikbaar in messing en aluminium materiaal. Het is belangrijk om te beslissen welk materiaal voor jou het meest geschikt is.

2. Maat

De maat is een cruciale factor bij de aankoop van boekensteunen omdat ze de grootte van uw boekenkast kunnen bepalen.  Meet dus voordat je gaat shoppen je plank of het gedeelte van de kast waarin je de boekensteunen wilt gebruiken. Hierdoor voorkom je het kopen van te brede en te kleine steunen.

3. Stijl

Naast functionaliteit is het belangrijk om te letten op de stijl van de metalen boekensteun. Houd rekening met de nieuwe of bestaande inrichting van je woonkamer. Als je kiest voor een stijlvolle en klassieke boekenkast zijn industriële boekensteunen een perfecte match.

4. Prijs

Metalen boekensteunen divers en je kunt ze vinden in verschillende prijsklassen. Let daarom bij aankoop op de verschillen in prijs. Overweeg ook om een ​​budget te bepalen, zodat je de verschillende soorten metalen boekensteunen voor jouw doel kunt doornemen.

Conclusie

Metalen boekensteunen zijn stevig en gaan lang mee. Met verschillende soorten metalen boekensteunen kun je de perfecte match vinden bij je boekenkast, afhankelijk van je persoonlijke stijl en voorkeur. Houd bij je aankoop rekening met de stijl, maten, materialen en prijs van de metalen boekensteunen.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik metalen boekensteunen kopen in dezelfde stijl als mijn boekenkast?

Niet noodzakelijk, maar het kan het uiterlijk en de samenhang van je boekenkast verbeteren. Kies metalen boekensteunen die passen bij het karakter van je boekenkast.

2. Hoeveel steunen moet ik kopen?

Dit hangt volledig af van de grootte van je boekenkast en hoever de boeken uitsteken aan de voorkant.

3. Is het veilig om zware boeken te plaatsen op metalen boekensteunen?

Ja, dat is het. Metalen boekensteunen hebben een betere duurzaamheid om het gewicht van vele zware boeken te weerstaan ​​zonder te buigen of te breken.

4. Hoe vind ik de juiste metalen boekensteunen voor mijn boekenkast?

Voordat je gaat winkelen, is het raadzaam om de afmetingen van je boekenkast te meten. Dit helpt je om boekensteunen te kiezen die perfect passen in je boekenkast.

5. Zijn metalen boekensteunen duurder dan kunststof of houten boekensteunen?

Metalen boekensteunen zijn vaak duurder dan houten en kunststof boekensteunen vanwege hun stevigheid en duurzaamheid. Jonge mensen kunnen kiezen voor goedkopere boekensteunen, terwijl liefhebbers met meer budget de voorkeur geven aan de meer duurzame en esthetische metalen boekensteunen.