Medion soundbars


Ben je op zoek naar de beste geluidskwaliteit voor jouw tv, gameconsole of home cinema? Misschien is een Medion soundbar wel precies wat je nodig hebt! In deze blogpost bespreken we de beste opties van 2021, afgestemd op verschillende budgetten en gebruiksdoelen. Van compacte instapmodellen tot uitgebreide high-end apparaten – er is voor elk wat wils!

Waarom kiezen voor een Medion soundbar?

Voordat we de beste Modion soundbars gaan bespreken, is het goed om te weten waarom je zou kiezen voor een soundbar in het algemeen. In vergelijking met de luidsprekers in moderne televisies, hebben soundbars een aantal voordelen:

– Verbeterde geluidskwaliteit: de meeste tv’s hebben vrij eenvoudige luidsprekers, terwijl soundbars ontworpen zijn voor optimale geluidsweergave. Hierdoor hoor je de subtiele details en dialogen veel beter.
– Simpelere installatie: een soundbar is meestal veel gemakkelijker aan te sluiten dan een heel surround sound-systeem. Vaak heb je maar één kabel nodig en zijn ze in enkele minuten te installeren.
– Compact en ruimtebesparend: in tegenstelling tot grote luidsprekers, nemen soundbars veel minder ruimte in. Ideaal voor kleinere en meer minimalistische interieurs.

De beste Medion soundbars van 2021

Maar welke Medion soundbars zijn dan de moeite waard om te overwegen? Hieronder hebben we de zes beste opties voor verschillende doelgroepen op een rij gezet.

1. Medion LifeBar 17601

Ben je op zoek naar een instapmodel zonder al te veel poespas? Dan is de LifeBar 17601 wellicht iets voor jou. Deze compacte soundbar heeft een totaal vermogen van 40 Watt, genoeg voor de meeste reguliere kijkervaringen. Met Bluetooth-connectiviteit kun je je telefoon, tablet of laptop draadloos koppelen om muziek te streamen. Het ontwerp is minimalistisch en past onder de meeste tv’s.

2. Medion LifeBar 29601

Voor degenen die iets meer willen, heeft de LifeBar 29601 een heleboel extra functies. Deze soundbar heeft een uitgangsvermogen van 120 Watt, wat geschikt is voor middelgrote kamers en het spelen van muziek met meer dynamiek. De soundbar heeft maar liefst vijf verschillende geluidsmodi, variërend van film tot nachtmodus, waarmee je het geluid kunt afstemmen op je specifieke behoeften.

3. Medion LifeBar 30602

De LifeBar 30602 is iets groter dan de vorige modellen en heeft een vermogen van maar liefst 200 Watt. Het kan overal in huis worden opgesteld – onder de tv of aan de muur gemonteerd – en de geluidsprestaties zijn fantastisch. De soundbar wordt geleverd met een draadloze subwoofer, waardoor de lage geluiden veel beter tot hun recht komen. Verder heeft de LifeBar 30602 een aantal aansluitmogelijkheden, zoals Bluetooth, HDMI en optische ingangen, waarmee je eenvoudig een breed scala aan audioapparatuur kunt aansluiten.

4. Medion LifeP67014

Met de LifeP67014 ga je nog een stapje verder. Deze soundbar is meer gericht op de echte filmliefhebbers. Het heeft een totaal vermogen van maar liefst 360 Watt en ondersteunt Dolby Atmos voor een volledig surround sound-ervaring. De LifeP67014 wordt geleverd met een volledig draadloze subwoofer, waardoor het gebruiksgemak verder wordt vergroot. Net als de andere modellen in deze gids beschikt de LifeP67014 over Bluetooth-connectiviteit en HDMI-ingangen.

5. Medion LifeX17012

Liefhebbers van muziek en podcasts zullen de LifeX17012 zeker op prijs stellen. Met zijn slanke, minimalistische ontwerp past deze soundbar bij elke binnenhuisarchitectuur. Het 150 Watt-vermogen betekent dat je niet het hoogste vermogen krijgt, maar het is ruim voldoende voor een heldere en natuurlijke geluidsweergave. De LifeX17012 wordt geleverd met Bluetooth en is ook geschikt voor gebruik met Google Assistant – hierdoor kun je de soundbar bedienen met je stem.

6. Medion LifeSound P67013

Tot slot hebben we de LifeSound P67013. Dit model is de crème de la crème van het Medion-assortiment, en je zult ongetwijfeld onder de indruk zijn als je het hoort. Het vermogen is een indrukwekkende 660 watt, wat waarschijnlijk meer dan genoeg is voor zelfs de grootste kamers. De LifeSound P67013 is voorzien van alle denkbare aansluitmogelijkheden, inclusief HDMI ARC, optische ingangen en zowel Bluetooth als Wi-Fi-connectiviteit. Het geluid is verbluffend, met ondersteuning voor Dolby Atmos, een volledig draadloze subwoofer en een gereserveerde centrale luidspreker voor conversaties.

Conclusie

We hopen dat deze koopgids je op weg helpt naar de perfecte Medion soundbar voor jouw behoeften. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige entry-level upgrade of de meest geavanceerde optie in het assortiment, bij Medion ben je aan het juiste adres. En met de tips die we in dit artikel hebben gegeven, moet je in staat zijn om de beste opstelling te vinden.

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over Medion soundbars:

Wat is het verschil tussen een soundbar en een home cinema-systeem?

Een home cinema-systeem bestaat uit verschillende luidsprekers en soms een aparte versterker. Een soundbar is een enkele luidspreker die in de regel een eenvoudigere installatie en bediening heeft. Home cinema-setups kunnen meestal een betere geluidskwaliteit leveren, maar zijn ook aanzienlijk duurder en arbeidsintensiever om op te zetten.

Is een soundbar beter dan de luidsprekers in een tv?

Over het algemeen zal de kwaliteit van de luidsprekers in een tv eenvoudiger zijn dan die van een fatsoenlijke soundbar. Dit is vooral waar als je een vlakpaneel-tv hebt, die gewoonlijk een vrij dunne behuizing hebben waardoor er weinig ruimte is voor grotere, vollere luidsprekers.

Wat is het verschil tussen een draadloze en een bedrade subwoofer?

Een bedrade subwoofer moet fysiek in de buurt van de soundbar geplaatst worden, en daarom kan het moeilijk zijn om deze verborgen te houden. Een draadloze subwoofer wordt meestal zonder extra kabels verbonden en kan op verder afgelegen plekken in de kamer worden geplaatst. Dit biedt meer flexibiliteit en is doorgaans beter om te integreren in je thuisentertainmentopstelling.

Hoe lang gaan Medion soundbars mee?

Dit hangt deels af van hoe vaak ze gebruikt worden en hoe goed ze worden onderhouden, maar over het algemeen gaan soundbars van hoge kwaliteit jarenlang mee zonder ernstige problemen.

Kan ik meer luidsprekers aansluiten op mijn soundbar?

Dit hangt af van het model soundbar en de aansluitingen die beschikbaar zijn. Sommige soundbars hebben extra luidsprekeruitgangen, terwijl anderen dat niet doen. Het is meestal raadzaam om de geluidsinstellingen van de soundbar zo in te stellen dat deze optimaal zijn voor het type ruimte waarin hij gebruikt wordt.