Matrassen 90 x 200 cm traagschuimmatras


Ben je op zoek naar een nieuwe matras en overweeg je een traagschuimmatras in de maat 90 x 200 cm? In dit artikel bespreken we waarom een traagschuimmatras de beste keuze kan zijn voor jou.

Waarom een goede matras belangrijk is

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een belangrijke factor voor een goede nachtrust is een goede matras. Een matras die niet goed past bij jouw slaaphouding en lichaam kan leiden tot pijnlijke wervels, rugpijn en spierstijfheid.

De voordelen van een traagschuimmatras

Een traagschuimmatras kan de oplossing bieden voor deze problemen. Traagschuim past zich aan jouw lichaam aan en creëert zo een optimaal slaapoppervlak met minimale drukpunten. Daarnaast verdeelt het gewicht gelijkmatig zodat je minder sneller op een plek ligt!

Traagschuim helpt bij pijn

Een traagschuimmatras kan ook uitkomst bieden bij pijnlijke spieren en gewrichten. Het materiaal zorgt voor verlichting van drukpunten en helpt bij het verbeteren van de bloedcirculatie, waardoor de pijn kan verminderen

Traagschuim is duurzaam

Een ander voordeel van een traagschuimmatras is de duurzaamheid. Het materiaal gaat langer mee dan een standaard matras omdat het meer veerkracht heeft en minder snel slijt. Hierdoor hoef je minder vaak een nieuwe matras te kopen.

Waarom kiezen voor een matras van 90 x 200 cm

De maat van een matras is ook belangrijk bij het kiezen van een nieuwe matras. Een matras van 90 x 200 cm is de juiste maat voor een eenpersoonsbed. Deze maat biedt voldoende ruimte om comfortabel te slapen zonder dat deze te groot is voor bijvoorbeeld een kleinere slaapkamer.

Handig voor kinderkamers en logeerkamers

Een matras van 90 x 200 cm is ook handig voor kinderkamers en logeerkamers. Het is een gangbare maat en gemakkelijk te vinden. Daarnaast is het formaat groot genoeg om oudere kinderen op te laten slapen als zij uit hun ledikant zijn gegroeid.

Traagschuimmatrassen zijn betaalbaar

Een vaak gehoord nadeel van traagschuimmatrassen is de prijs. Echter, dit hoeft niet het geval te zijn. Er zijn diverse betaalbare opties die van hoge kwaliteit zijn en jou toch de voordelen bieden van traagschuim.

Voordelige opties

Een goede optie is bijvoorbeeld een matras van 90 x 200 cm van traagschuim met een toplaag van ander materiaal voor extra comfort. Ook zijn er matrassen die bestaan uit twee verschillende soorten schuim: een traagschuim en een zachtere, meer comfortabele laag.

Hoe je de beste traagschuimmatras kiest

Wanneer je hebt besloten om voor een traagschuimmatras te kiezen, is het van belang om een matras te kiezen die past bij jouw slaaphouding en persoonlijke voorkeur.

Let op verschillende factoren

Let bij het kiezen van een traagschuimmatras op de verschillende hardheidsgraden, de densiteit van het schuim en de kwaliteit van de hoes. Test daarnaast de matras voordat je tot aanschaf overgaat om te kijken hoe het ligt.

Conclusie: Waarom een traagschuimmatras de beste keuze kan zijn

Een traagschuimmatras biedt vele voordelen zoals drukverlichting, vermindering van pijn en duurzaamheid. Daarnaast zijn er ook betaalbare opties op de markt. Met een matras van 90 x 200 cm heb je voldoende ruimte om comfortabel te slapen en is deze gemakkelijk te vinden en uit te zoeken.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang gaat een traagschuimmatras mee?
Een traagschuimmatras gaat langer mee dan een reguliere matras. Gemiddeld gaat deze tot wel 10 jaar mee.

2. Is een traagschuimmatras geschikt voor mensen met allergieën?
Ja, doordat het materiaal vrij is van huisstofmijten en ander ongedierte is het geschikt voor mensen met allergieën.

3. Is een traagschuimmatras geschikt voor alle slaaphoudingen?
Traagschuim past zich aan bij de slaaphouding, waardoor het geschikt is voor alle slaaptypes.

4. Moet ik een speciaal hoeslaken kopen voor mijn traagschuimmatras?
Het is aan te raden om een goed passend hoeslaken te kopen, maar een speciaal hoeslaken is niet noodzakelijk.

5. Kan ik een traagschuimmatras omruilen als deze toch niet bevalt?
Het is afhankelijk van de leverancier en de voorwaarden of het mogelijk is om een traagschuimmatras om te ruilen als deze toch niet bevalt. Het is raadzaam om dit vooraf te controleren.