Matrassen 140 x 220 cm


Als u langer bent dan 1,90 meter en een matras zoekt waar u comfortabel op kunt slapen, is een matras van 140 x 220 cm misschien wel de ideale afmeting voor u. Deze matrassen zijn ruim en bieden voldoende ondersteuning voor uw hele lichaam.

In dit artikel bekijken we waarom een matras van 140 x 220 cm geschikt is voor langere mensen en wat u moet weten voordat u er een koopt. We bespreken verschillende soorten matrassen en welke eigenschappen belangrijk zijn voor comfortabel slapen. Laten we beginnen!

1. Waarom matrassen van 140 x 220 cm de perfecte afmeting zijn voor langere mensen

1.1. De lengte van de matras biedt comfort

Matrassen van 140 x 220 cm zijn de perfecte afmeting voor mensen die langer zijn dan 1,90 meter. De extra lengte van de matras zorgt ervoor dat u uw lichaam kunt strekken terwijl u slaapt. Zo kunt u zich volledig ontspannen en krijgt u geen lichamelijke klachten.

1.2. De breedte van de matras biedt voldoende ruimte

De breedte van de matras biedt voldoende ruimte om comfortabel te slapen. U kunt zich gemakkelijk omdraaien zonder dat u tegen de rand van de matras aanstoot.

2. Verschillende soorten matrassen voor lange mensen

Er zijn verschillende soorten matrassen op de markt die geschikt zijn voor lange mensen. Hieronder bespreken we er een aantal.

2.1. Pocketveringmatrassen

Pocketveringmatrassen zijn perfect voor mensen die wat meer ondersteuning nodig hebben. De matras is opgebouwd uit individueel verpakte veren, waardoor het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt over de hele matras.

2.2. Schuimmatrassen

Schuimmatrassen zijn er in verschillende soorten en materialen, waaronder traagschuim en koudschuim. Traagschuim past zich aan uw lichaam aan, terwijl koudschuim een stevigere ondersteuning biedt.

2.3. Latexmatrassen

Latexmatrassen hebben een natuurlijke veerkracht en bieden een uitstekende ondersteuning. Ze zijn echter minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben, omdat ze de warmte vasthouden.

3. Belangrijke eigenschappen van matrassen voor lange mensen

Als u op zoek bent naar een matras van 140 x 220 cm zijn er een aantal eigenschappen waar u op moet letten.

3.1. Stevigheid

Een stevige matras biedt meer ondersteuning voor uw rug en nek en voorkomt dat uw lichaam in een onnatuurlijke houding komt te liggen.

3.2. Ventilatie

Een goed geventileerde matras voert vocht en warmte af, waardoor u beter slaapt en ‘s ochtends fris wakker wordt.

3.3. Duurzaamheid

Een matras moet lang meegaan en niet binnen een paar jaar verslijten. Kies voor een matras van goede kwaliteit en let op de garantievoorwaarden.

4. Veelgestelde vragen over matrassen van 140 x 220 cm

4.1. Zijn matrassen van 140 x 220 cm duurder dan standaardmatrassen?

Ja, matrassen van 140 x 220 cm zijn over het algemeen duurder dan standaardmatrassen. Dit komt omdat ze minder vaak verkocht worden en er meer materiaal nodig is om ze te maken.

4.2. Zijn alle matrassen geschikt voor lange mensen?

Nee, niet alle matrassen zijn geschikt voor lange mensen. Let bij de aankoop van een matras op de afmetingen en de eigenschappen van de matras.

4.3. Hoe vaak moet ik mijn matras vervangen?

Het is aan te raden om uw matras om de 8 tot 10 jaar te vervangen. Na verloop van tijd verliest een matras namelijk zijn veerkracht en ondersteuning.

4.4. Is het mogelijk om een matras uit te proberen voordat ik deze koop?

Ja, veel beddenwinkels bieden een proefperiode aan waarin u de matras uitgebreid kunt uitproberen. Zo weet u zeker of de matras bij u past.

4.5. Kan ik een matras van 140 x 220 cm in alle bedden kwijt?

Nee, niet alle bedden zijn geschikt voor een matras van 140 x 220 cm. Meet daarom altijd uw bed op voordat u een matras koopt.