M Line Kussen

Het hoofdkussen zoals wij deze kennen, heeft sinds de 19e eeuw grote ontwikkelingen doorgemaakt. Eigenlijk nog maar kort geleden bestonden hoofdkussens uit juten zakken gevuld met gras. Later kwamen hier leren zakken voor in de plaats, welke werden voorzien van zachte materialen zoals wol van een schaap. Mensen hebben de gewoonte om hun hoofd ergens op te leggen. Heel lang geleden gebruikte men als hoofdkussen een steen, later werd dit hout en nog veel later kwamen de porceleinen kussens in beeld. Gelukkig liggen deze tijden ver achter ons. Tegenwoordig hebben we hoofdkussens waar veertjes,dons, traagschuim of foam als vulling wordt gebruikt.

M line kussens

M line kussens zijn er in een aantal varianten. Niet gevuld met dons maar traagschuim of foam. Elk mens is anders en elke slaaphouding is weer anders. Zo is de energy pillow I soft voor elke slaaphouding geschikt. Of je nu graag op je buik of je zij slaapt, dit hoofdkussen is aan te passen aan jou persoonlijke voorkeur. Vormt zich naar de contouren van je hoofd en geeft een zachte ondersteuning.

De athletic pilow gevuld met traagschuim heeft een speciale uitsparing voor de nek. Het kussen ziet er een beetje uit als een vlinder en heeft een voortreffelijke drukverlaging en comfortabele neksteun. De optimale ventilatie zorgt, dat transpiratie snel wordt afgevoerd. Dit kussen is uitwasbaar en heeft een garantietermijn van 3 jaar.

Vervangen hoofdkussen

Het is verstandig om je hoofdkussen regelmatig te vervangen. Niet alleen uit hygiƫnisch oogpunt, maar het lichaam wordt ook ouder. Wanneer er klachten gaan optreden die te maken hebben met nek en schouders, is het zeker de moeite waard, je meer te gaan verdiepen in een nieuw hoofdkussen.

Levensduur

Elk type vulling heeft een andere levensduur. Een veren kussen moet minstens zes jaar mee. Schaf je een latex of dons gevuld hoofdkussen aan, dan is een levensduur van 5 jaar het maximum. Bedenk ook dat dons en veren vullingen gevoeliger zijn voor huisstofmijt.

Een synthetisch hoofdkussen heeft een levensduur van 4 jaar. Ga je voor een vulling met kapok dan is de levensduur hooguit anderhalf jaar.