Loopfiets 2 Jaar

Eigenlijk heeft iedere tweejarige er behoefte aan, zich voortbewegen door middel van een speelobject. Een loopfietsje is hiervoor de juiste keus. Onmisbaar voor een goede ontwikkeling. Evenwicht bewaren is een goede oefening voor het latere “echte” fietsen. Ook is het prettig wanneer je een wandeling gaat maken en je kind naast je mee kan nemen op de loopfiets. Wandelen is voor een tweejarige dreumes soms nog wat te heftig, terwijl hij of zij met een loopfietsje prima mee kan komen met een wandelende vader of moeder.

Er zijn een aantal aspecten waar een loopfietsje aan moet kunnen voldoen. Een heel belangrijk ding is het zadel. Dit moet zonder moeite verstelbaar zijn in de hoogte of juist lager. Het moet afgesteld zijn op de lengte van het kind. De voeten moeten bij de grond kunnen om op veilige wijze de loopbeweging te maken. Op deze manier wordt het evenwicht prima bewaard.

Waar bij aankoop op letten?

Een loopfietsje mag niet te zwaar zijn voor het kind. Wanneer hij of zij stopt met fietsen moet de fiets hanteerbaar blijven en niet omvallen. Evenals het zadel zal ook het stuur verstelbaar moeten zijn. Het stuur moet op de juiste afstand van het zadel kunnen worden gerealiseerd. Het is prettig wanneer er een handrem aanwezig is. Kinderen remmen met hun schoenen die daardoor extra slijten. Een handrem kan dit deels voorkomen.

De mooiste producten


Little Dutch Verstelbare Loopscooter Roze

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.8 van de 5 sterren uit 71 reviews

2Cycle Mini-Bike Loopfiets - Roze

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.7 van de 5 sterren uit 6 reviews

Scoot and Ride - Highwaykick 1 - Rose

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.9 van de 5 sterren uit 48 reviews

Loopfiets Baninni Wheely Black

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.1 van de 5 sterren uit 19 reviews

Loopfiets Blauw / Zwart

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 5.0 van de 5 sterren uit 1 reviews

Welke leeftijd?

Vanaf een jaar of twee, twee├źnhalf is een loopfietsje met twee wielen prima. Jongere peuters zijn meer gebaat bij een loopfietsje met 3 wielen. Het ligt een beetje aan het kind, welk loopfietsje je gaat aanschaffen. Hoe zelfverzekerd en groot is je kind heeft natuurlijk invloed op de aanschaf van een loopfietsje.

De PUKY 1510 LRM Classic Loopfiets met Mandje is uitermate geschikt voor een kind vanaf een jaar of twee die een acceptabele lengte heeft en zelfverzekerd is. Kan binnen en buiten worden gebruikt. Hoogwaardige Soft Comfort banden die nooit lek gaan en geen krassen op de vloer maken. Zadel is comfortabel en in hoogte verstelbaar. Lage instap zodat een kind veilig op en af stappen. De minimale lichaamslengte van het kind moet zeker 85 cm. zijn. Kan gebruikt worden voor kinderen tussen twee en vier jaar.