Little Dutch speelgoed

Helemaal klaar met het matige speelgoed van de Action of speelgoedwinkels? Probeer dan eens Little Dutch speelgoed. Dit Nederlandse bedrijf brengt speelgoed terug naar de basis: kwalitatief goed houten speelgoed. Little Dutch biedt daarnaast een groot aantal andere producten zoals bedtextiel, loopfietsjes en diverse accessoires. En dat in vrijwel iedere leeftijdscategorie.

Speelgoed van hout

Van blokkentoren tot poppenhuis en garage, speelgoed van hout is er in vele vormen en maten. Voor kinderen is het beter op te groeien met houten speelattributen dan met koud, plastic speelgoed. Hout is duurzaam, tijdloos en robuust. Ten opzichte van plastic heeft dit speelgoed veel meer voordelen.

Veilig

Houten speelgoed bevat alleen maar natuurlijk materiaal. Hout is het product van de rubberboom. Daardoor bevat het geen giftige stoffen. Houten speelgoed bestaat over het algemeen uit grote onderdelen. Denk maar aan een houten poppenhuis en garage. De kans is nihil dat kinderen speelgoed inslikken. Het plastic wat veel gebruikt wordt voor kinderspeelgoed bevat giftige stoffen. Met het sabbelen op dit speelgoed kunnen onverhoeds giftige stoffen vrijkomen en wanneer dit speelgoed kapot gaat en op de vuilnishoop terecht komt kunnen foute stoffen in de natuur terecht komen. Hout is dus beter voor de natuur en de kids!

Duurzaamheid

De stevigheid en het robuuste van houten speelgoed geeft dit speelgoed een zeer lange levensduur. Houten speelgoed gaat vaak de hele familie door en van vader op kind. Onverwoestbaar en eindeloos spelen met hout. Speelgoed van hout is gemaakt van de rubberboom. Na 15 jaar is een rubberboom geschikt om speelgoed van te produceren omdat er geen rubber meer van de bomen afkomt.

Creativiteit stimuleren

Het speelgoed van tegenwoordig is uitgerust met knipperende lichtjes en geluiden. Het speelgoed van hout is veel simpeler en nodigt uit om de fantasie te gebruiken. Dit is veel uitdagender voor een kind. De creativiteit wordt gestimuleerd en fantasierijke gedachtes komen bij een kind bovendrijven. Krijgt een kind bijvoorbeeld een houten ziekenwagen, dan zal hij zelf de sirenegeluiden moeten maken.

Tijdloos

Houten speelgoed is tijdloos en simpel. Prachtige vormgevingen die generatie na generatie worden doorgegeven. Houten speelgoed is meestal wat duurder dan het gewone plastic speelgoed, maar wel een hele goede investering in de toekomst!

De mooiste producten


Little Dutch Legpuzzels Dieren - 6 Puzzels

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.8 van de 5 sterren uit 18 reviews

Little Dutch Rollerbaan Cars

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 5.0 van de 5 sterren uit 1 reviews

Little Dutch Houten Theeservies

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 3.6 van de 5 sterren uit 5 reviews

Little Dutch Houten Koffiezetapparaat

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.4 van de 5 sterren uit 51 reviews

Little Dutch Regenboog telraam pink

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 5.0 van de 5 sterren uit 3 reviews

Little Dutch houten speelgoed

De duurzaamheid van houten speelgoed betekent dat je er eindeloos lang mee kunt spelen. Geen schadelijke stoffen tijdens het productieproces, tenminste wanneer je het juiste merk speelgoed aanschaft. Er is helaas nog speelgoed van hout op de markt, wat wel stoffen bevat die er niet in horen. Dan gaat het over het algemeen over speelgoed wat gelijmd en beschilderd is. Houten blokken bijvoorbeeld zijn bijna nooit een probleem.

Waar moet je op letten

Het beste is om te kiezen voor speelgoed wat van massief hout is gemaakt.

Onbeschilderde attributen zijn het beste.

Houten speelgoed wat van multiplex is vervaardigd is niet oké.

Koop je toch geschilderd houten speelgoed let dan op het Keurmerk DIN 53160. Beschilderd met deze verf zorgt voor zweet- en speekselresistent speelgoed.