Lego Leeftijd

Lego, een Deens speelgoedbedrijf dat bekend staat om zijn kleurrijke plastic bouwsteentjes, is een geliefde favoriet onder kinderen en volwassenen over de hele wereld. Maar met zoveel verschillende sets en producten beschikbaar, kan het verwarrend zijn om te weten welke Lego-sets geschikt zijn voor welke leeftijdsgroepen.

Lego Leeftijdscategorieën

Lego classificeert zijn sets en producten in verschillende leeftijdscategorieën om het selectieproces voor ouders te vergemakkelijken. De leeftijdscategorieën variëren van peuters tot volwassenen, waarbij sets speciaal zijn ontworpen voor elke leeftijdsgroep.

Lego Duplo (1,5-5 jaar)

Lego Duplo is speciaal ontworpen voor peuters en kleuters en is ideaal voor de leeftijdsgroep van 1,5 tot 5 jaar. De Duplo-bouwstenen zijn groter dan de reguliere Lego-bouwstenen en daarmee veiliger voor jonge kinderen om mee te spelen. Duplo-sets bieden kleintjes de kans om hun fijne motoriek en hand-oogcoördinatie te ontwikkelen terwijl ze plezier hebben met het bouwen van eenvoudige constructies.

Lego Classic (4-99 jaar)

Met Lego Classic-sets kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten, omdat deze sets bestaan ​​uit een selectie van verschillende Lego-bouwstenen. Lego Classic is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar volwassenen kunnen er ook van genieten. Het is een geweldige manier om bouwvaardigheden te ontwikkelen en creatief te zijn.

Lego Friends (6-12 jaar)

Lego Friends is een collectie die speciaal is ontworpen voor meisjes in de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar. De sets zijn kleurrijk en hebben een thema, zoals avonturenparken, paardenstallen en dolfijnencruises. Lego Friends-sets stimuleren de verbeeldingskracht en moedigen kinderen aan om verhalen te creëren terwijl ze spelen.

Lego City (5-12 jaar)

Lego City focust zich op realistische stedelijke instellingen, zoals brandweerlieden, politiebureaus, bouwplaatsen en luchthavens. Lego City heeft sets voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Hiermee kunnen kinderen hun eigen stad bouwen met verschillende transportmiddelen en mensen.

Lego Technic (7-16 jaar)

Lego Technic is gemaakt voor de leeftijdsgroep van 7 tot 16 jaar. Deze sets bieden meer uitdagende bouwconstructies en bieden kinderen de kans om meer te leren over hoe machines werken. Technic-sets omvatten onder andere voertuigen en machines met functionele onderdelen.

Lego Ninjago (7-14 jaar)

Lego Ninjago volgt de avonturen van een groep jonge ninja’s. Ninjago-sets zijn ontworpen voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Deze sets bevatten voornamelijk accessoires in de vorm van ninjazwaarden, draken en jets. Kinderen kunnen genieten van het bouwen van hun eigen ninja-avonturen terwijl ze verschillende karakters en vaardigheden ontdekken.

Lego Harry Potter (7-14 jaar)

Lego Harry Potter is gemaakt voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar en is gebaseerd op de Harry Potter-serie. Harry Potter-sets bevatten vaak scènes uit de verschillende boeken en films, zoals Hogwarts Castle of de Chamber of Secrets. Zo kunnen kinderen hun eigen Harry Potter-avonturen beleven terwijl ze bouwen.

Lego Star Wars (7-14 jaar)

Lego Star Wars is gebaseerd op de franchise Star Wars en is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Met Star Wars-sets kunnen kinderen scènes uit verschillende films nabootsen met personages, wapens, voertuigen, enzovoort. Lego Star Wars-sets kunnen ook een geweldige manier zijn om kinderen te leren over het universum en de personages.

Conclusie

Lego is een speelgoedbedrijf dat zich richt op kinderen van alle leeftijden. Het is belangrijk om te kiezen voor Lego-sets die passen bij de leeftijd en vaardigheden van uw kind. Door de verschillende sets en producten te bekijken, is het gemakkelijk te zien welke geschikt zijn voor elke leeftijdsgroep en voorkeur van uw kind. Lego biedt een breed scala aan sets, van eenvoudige bouwconstructies tot meer uitdagende sets met functionele onderdelen. Door te spelen met Lego-bouwstenen kan uw kind bouwvaardigheden en verbeelding ontwikkelen. Legobouwen kan ongelooflijk leuk zijn en kan een beroep doen op creativiteit en fantasie als geen ander speelgoed.