Led tl verlichting


Led TL verlichting is een moderne manier om een ruimte te verlichten met energiezuinige verlichting zonder concessies te doen aan de helderheid. Het is een lichtbron die zorgt voor een betere kwaliteit van licht en langer meegaat dan traditionele TL-verlichting. In dit artikel zullen we je in detail alles vertellen wat je moet weten over Led TL verlichting.

Wat is Led TL verlichting?

Led TL verlichting, ook wel Led buizen, zijn elektronische, energie-efficiënte alternatieven voor traditionele TL verlichting die werken door middel van licht-emitterende diodes (LED’s). Deze diodes zetten elektrische energie om in zichtbaar licht, waardoor het verlichtingsniveau aanzienlijk wordt verhoogd.

Waarom Led TL verlichting?

Het gebruik van Led TL verlichting biedt enkele belangrijke voordelen, waaronder:

– Hogere energie-efficiëntie
– Langere levensduur
– Milieuvriendelijkheid
– Minder onderhoud
– Betere helderheid
– Geen knippereffect

Verschillende soorten Led TL verlichting

Er zijn verschillende soorten Led TL verlichting beschikbaar op de markt. Enkele veelvoorkomende soorten zijn:

– Plug-and-play Led TL verlichting
– Ballast-bypass Led TL verlichting
– Hybride Led TL verlichting

Hoe Led TL buizen te installeren

Led TL verlichting is relatief eenvoudig te installeren. Hier zijn de algemene stappen:

1. Schakel de stroom uit
2. Verwijder de oude TL buizen en eventuele ballasten
3. Plaats de nieuwe Led TL buizen op de juiste manier. (Houd er rekening mee dat Led TL buizen eenrichtingsverkeer hebben)
4. Eventueel ballast vervangen door bypass installatie
5. Schakel de stroom weer in

Voordelen van Led TL verlichting

Hier zijn een aantal voordelen van Led TL verlichting:

Energiebesparing

Led TL verlichting is energiezuiniger dan traditionele TL-verlichting omdat het minder elektriciteit verbruikt voor het produceren van dezelfde hoeveelheid licht. Hierdoor kan je op de lange termijn aanzienlijk besparen op energiekosten.

Milieuvriendelijk

Led TL verlichting is op verschillende manieren milieuvriendelijker in vergelijking met de traditionele TL-verlichting. Led TL verlichting bevat geen giftige stoffen zoals kwik en UV-straling, wat helpt om de impact op het milieu te verminderen.

Lange levensduur

De Led TL verlichting heeft een lange levensduur in vergelijking met traditionele TL-verlichting. Led TL verlichting kan tot wel 50.000 branduren meegaan terwijl traditionele TL-verlichting meestal 10.000-20.000 uur meegaat.

Helderheid

Led TL verlichting is helderder dan traditionele TL-verlichting. Hierdoor kan je een ruimte efficiënter verlichten en daardoor een betere zichtbaarheid bieden.

Nadelen van Led TL-verlichting

Hoewel Led TL verlichting veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Enkele van deze nadelen zijn:

– De initiële installatiekosten zijn hoger
– Bij sommige modellen is het verwijderen van de ballast vereist

Welke Led TL-verlichting is het beste voor mij?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, waaronder het type ruimte waarin de verlichting zal worden gebruikt, de gewenste helderheid en het budget. Professionele installateurs kunnen u in dit opzicht helpen.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een energiezuinige, milieuvriendelijke en heldere manier om uw ruimte te verlichten, is Led TL verlichting een uitstekende optie. Door de voordelen die deze verlichting biedt, worden Led TL buizen steeds populairder, en steeds meer mensen stappen over op deze moderne manier van verlichting.

Veelgestelde vragen

1. Waarom zijn Led TL buizen beter dan traditionele TL buizen?

LED TL buizen zijn energiezuinige alternatieven voor traditionele TL buizen. Ze hebben een langere levensduur, zijn milieuvriendelijker en bieden een betere helderheid dan traditionele TL buizen.

2. Wat is de gemiddelde levensduur van Led TL buizen?

De gemiddelde levensduur van Led TL buizen is ongeveer 50.000 branduren, terwijl traditionele TL buizen ongeveer 10.000-20.000 uur meegaan.

3. Is het moeilijk om Led TL buizen zelf te installeren?

Nee. De installatie van Led TL buizen is relatief eenvoudig en kan zelf worden gedaan. Er zijn wel enkele veiligheidsmaatregelen die je in acht moet nemen.

4. Hoeveel kan ik besparen op energiekosten met Led TL verlichting?

De hoeveelheid die je op energiekosten kunt besparen, hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal verlichtingsarmaturen dat je hebt, de grootte van de armaturen en hoeveel uur de lichten dagelijks worden gebruikt.

5. Hoe verwijder ik oude TL buizen?

Om oude TL buizen te verwijderen, moet je voorzichtig naar de eindkapjes van de buis drukken totdat ze loskomen. Trek de buis vervolgens naar beneden totdat deze loskomt. Verwijder de buis op dezelfde manier aan de andere zijde.