Led strips voor buiten


Als de zon ondergaat en de avond begint, willen we graag op ons terras blijven zitten en genieten van de buitenlucht. Maar wat als het te donker is om te zien wat je doet en het te fris wordt om comfortabel te zitten? Met led strips voor buiten creëer je de perfecte sfeer voor elk seizoen. In dit artikel leer je hoe je ze kunt gebruiken, waar je op moet letten bij het kopen van een led strip en veel meer!

Wat zijn led strips en hoe werken ze?

Laten we eerst eens kijken wat een led strip precies is. Een led strip bestaat uit meerdere kleine led-lichtjes die aan elkaar zijn bevestigd. Hierdoor lijkt het alsof er één lange lichtbron is. Led strips worden meestal gebruikt als sfeerverlichting op plekken waar veel licht nodig is, zoals in de tuin. Doordat led strips weinig energie verbruiken, gaan ze bovendien lang mee.

Waarom een led strip voor buiten?

Een led strip voor buiten zorgt ervoor dat je tuin of terras er stijlvol uitziet en je kunt er een unieke sfeer mee creëren. Led strips voor buiten zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen natte en koude omstandigheden. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en opties beschikbaar om de sfeer perfect af te stemmen op jouw voorkeuren!

Waar moet je op letten bij het kopen van een led strip?

Bij het kopen van een led strip voor buiten zijn er enkele belangrijke dingen waar je op moet letten. Dit zijn bijvoorbeeld de kwaliteit van de led strip en de overeenstemming met de IP-codering. Ook is er de keuze tussen een kleur-enkel of een kleurenwisselende led strip. Let ook op het aantal lichtjes per meter en de lengte van de strip.

Hoe installeer ik een led strip voor buiten?

Het installeren van een led strip voor buiten is gemakkelijk als je deze stappen volgt. Zorg dat je een reservestroompunt hebt of gebruik een stopcontact dat bescherming biedt tegen weersintreding. Pak vervolgens het snoer uit en volg de instructies. Strip de draden, bind de overgebleven draden samen en sluit vervolgens de draden van de led strip aan op het stroompunt.

Wat is de ideale plek om een led strip voor buiten te plaatsen?

Je kunt een led strip voor buiten op verschillende plaatsen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de zijkanten van de veranda, in de schuur, op de veranda of in de tuin. Plaats de led strip op een geschikte plek zodat het licht de gewenste sfeer creëert.

Hoe bereken ik de lengte van de led strip?

Het berekenen van de lengte van de led strip is erg belangrijk. Meet de lengte van de plek waar je de led strip wilt plaatsen op en tel daar ongeveer tien procent bij op. Dit geeft je de lengte van de led strip.

Hoe gebruik ik een dimmer met een led strip?

Met een dimmer kun je een led strip dimmen. Je kunt bijvoorbeeld de lichtintensiteit aanpassen aan de gewenste sfeer. Een dimmer kan extern worden geplaatst of worden opgenomen in de led strip zelf. Bij het aansluiten van een dimmer moet je letten op de belasting van de dimmer. Deze moet overeenkomen met de totale belasting van de led strip.

Hoe onderhoud ik een led strip?

Met een led strip heb je weinig onderhoud. Je kunt de led strip eenvoudig reinigen met een droge doek. Het enige waar je op moet letten is dat er geen water op de verlichting komt als het nog aangesloten is. Dit kan met name gevaar opleveren als het om een 220-voltaansluiting gaat.

Wat zijn de verschillende soorten led strips?

Er zijn verschillende soorten led strips beschikbaar. Zo heb je enkelkleurige led strips, led strips met een kleurenregeling en led strips die waterdicht zijn. De keuze is afhankelijk van de plek waar je de led strip wilt plaatsen.

Hoeveel kost een led strip voor buiten?

De prijs van een led strip voor buiten varieert sterk afhankelijk van de lengte van de strip. Het type en de kwaliteit van de led strip hebben ook invloed op de prijs.

Kunnen led strips worden gebruikt in de regen?

Ja, er zijn led strips die waterdicht zijn en die kunnen worden gebruikt in de regen. Het is wel belangrijk om de juiste IP-codering te kiezen.

Hoe lang gaan led strips mee?

Een led strip kan bij juist gebruik vele jaren meegaan. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige led strip.

Conclusie

Met led strips voor buiten creëer je de perfecte sfeer voor elk seizoen. Er zijn veel verschillende soorten en kleuren beschikbaar, dus er is altijd wel een die past bij jouw smaak en behoeften. Veel succes met het kiezen en installeren van de led strip voor jouw buitenomgeving!

Veelgestelde vragen

1. Wat is een led strip en waarvoor kan je deze gebruiken?
2. Kan ik led strips voor buiten in de regen gebruiken?
3. Wat is het verschil tussen enkelkleurige en kleurenwisselende led strips?
4. Hoe installeer ik een led strip voor buiten?
5. Hoe kan ik de lengte van de led strip bepalen?