Led Lampen Dimbaar

Waarom kiezen voor LED-lampen 

LED-lampen werken heel anders dan een gloeilamp. Ze hebben geen gloeidraad maar bevatten lichtgevende diodes. LED staat voor “Light Emitting Diode”. Een LED lamp gebruikt veel minder energie dan een spaar- of gloeilamp.

Om een LED lamp te laten branden is uiteraard stroom nodig. Wanneer in de juiste richting stroom door de halfgeleider wordt gestuurd geeft de lamp licht. Een LED is opgebouwd uit een chip die lichtgevend materiaal bevat.

Toepassingen

LED-verlichting is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Je vindt het dan ook in vele soorten verlichting zoals fietsverlichting, kerstverlichting, stoplichten en de verlichting in je auto.  Allemaal uitgerust met LED-lampen. En tegenwoordig is het ook een uitstekende optie voor in je woning.

Nieuwe lichtbronnen

Wanneer je op zoek bent naar efficiënte lichtbronnen voor in je huis, dan kun je kiezen voor LED lampen. Wel een wat duurdere versie lampen maar deze betalen zich snel terug. Energiezuinig en tegenwoordig ook dimbaar. Ideaal om een prettige sfeer te creëren óf te kiezen voor wat feller licht om bij te lezen of te knutselen. LED lampen kunnen voor elke setting worden gebruikt.

De mooiste producten


Voorbeeld van een dimbare LED lamp

Een jaar of tien geleden nog maar, waren LED lampen eigenlijk niet voor in het interieur te gebruiken. Het licht was koud en te fel. De ontwikkeling heeft echter niet stilgestaan en nu zijn er dus volop dimbare lampen verkrijgbaar met een warme lichtuitstraling.

Lucide LED Bulb – Filament lamp

Deze lamp heeft een vintage-look en doet erg denken aan de ouderwetse gloeilamp of kooldraadlamp. De unieke lichtuitstraling komt onder andere door het amberkleurige glas en de filamenten die goed door het glas heen te zien zijn. Gezellig tafelen en borrelen met warm, wit licht. Sfeervol de koude winteravonden doorbrengen met familie en vrienden. Deze dimbare lamp heeft kooldraden die een sierlijke spiraal vormen. Beperkt energiegebruik zorgt voor een fijn gevoel wanneer je de stroomrekening bekijkt. LED lampen zijn helemaal van deze tijd! Duurzaam, energiezuinig en sfeervol.