Led lampen buis


Als je op zoek bent naar verlichting voor je huis, kantoor of bedrijf, zijn led-lampen zeker de beste keuze. Momenteel zijn er verschillende modellen op de markt en een van de meest efficiënte zijn led lampen buis. In dit artikel gaan we je alles vertellen over deze soort lampen, zodat je ze kunt leren kennen en hun voordelen kunt ontdekken.

Wat zijn led lampen buis?

Led lampen buis worden ook wel led TL-buizen genoemd. Ze zijn bedoeld om de conventionele TL-buizen te vervangen en zijn ontworpen om dezelfde hoeveelheid licht te leveren, of zelfs beter, met minder energieverbruik. Ze zijn zeer efficiënt en hebben een lange levensduur, wat je geld bespaart op de lange termijn.

Voordelen van led lampen buis

Het vervangen van traditionele TL-buizen door led lampen buis heeft veel voordelen. Hieronder sommen we de belangrijkste op:

Hoge efficiëntie

Led-lampen verbruiken minder stroom dan de conventionele TL-buizen, waardoor ze een hogere energie-efficiëntie hebben. Je kunt tot 50% besparen op je energierekening, wat zich vertaalt in een aanzienlijke kostenbesparing.

Lange levensduur

Led lampen buis hebben een lange levensduur, waardoor je ze niet vaak hoeft te vervangen. Traditionele TL-buizen gaan meestal niet langer mee dan 10.000 uur, terwijl led-lampen tot wel 50.000 uur kunnen meegaan.

Betere kwaliteit van licht

De lichtkwaliteit van led-lampen is over het algemeen beter dan die van traditionele TL-buizen. Ze leveren helderder en schoner licht en zijn aangenamer voor de ogen.

Eenvoudige installatie

Het installeren van led lampen buis is zeer eenvoudig en kan worden gedaan door iedereen die een TL-buis kan vervangen. Bovendien zijn ze lichter dan traditionele TL-buizen en hebben daarom minder structurele ondersteuning nodig.

Soorten led lampen buis

Er zijn verschillende soorten led lampen buis beschikbaar, elk met hun eigen functies en kenmerken:

Enkelzijdige led TL-buizen

Enkelzijdige led TL-buizen hebben leds aan één kant van de buis. Deze worden ook wel T8-buizen genoemd. Ze zijn geschikt voor de meeste verlichtingsvereisten en zijn zeer energiezuinig.

Dubbelzijdige led TL-buizen

Dubbelzijdige led TL-buizen hebben leds aan beide zijden van de buis. Ze worden ook wel T5-buizen genoemd en zijn ideaal voor het verlichten van grote ruimten zoals magazijnen, fabrieken en parkeergarages.

U-bent led TL-buizen

Deze buizen hebben een U-vorm en zijn ideaal voor het vervangen van TL-buizen in armaturen die een U-vormige buis nodig hebben.

Tips voor het kiezen van de juiste led lampen buis

Als je op zoek bent naar de beste led lampen buis voor jouw specifieke behoeften, zijn hier enkele tips om rekening mee te houden:

Bekijk het wattage

Het wattage van de led-lamp geeft aan hoeveel stroom hij verbruikt. Het is belangrijk om het wattage te kiezen dat past bij de stroomvoorziening van de armatuur waarin je de lamp gaat gebruiken.

Kijk naar de kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur van de led-lamp bepaalt de kleur van het licht dat ze produceert. Kies een kleurtemperatuur die past bij de gewenste sfeer en toepassing van de verlichting.

Controleer het lumenbereik

Het lumenbereik bepaalt de helderheid van de verlichting die wordt geproduceerd. Kies een lumenbereik dat past bij de grootte van de ruimte die je wilt verlichten.

Conclusie

Led lampen buis zijn een uitstekende keuze voor degenen die een energiezuinige en toch krachtige verlichting willen hebben. Ze zijn zeer efficiënt, hebben een lange levensduur en zijn gemakkelijk te installeren. Bovendien zijn er verschillende soorten led lampen buis beschikbaar, zodat je de juiste kunt kiezen voor jouw specifieke behoeften.

Veelgestelde vragen

1. Zijn led lampen buis duurder dan traditionele TL-buizen?

Led lampen buis zijn duurder in aanschaf, maar zijn voordeliger op de lange termijn vanwege hun energiezuinigheid en lange levensduur.

2. Hebben led lampen buis nadelige effecten op de ogen?

Nee, led lampen buis hebben geen nadelige effecten op de ogen. Ze produceren helderder en schoner licht dan traditionele TL-buizen, waardoor je ogen minder snel vermoeid raken.

3. Kun je led lampen buis dimmen?

Ja, je kunt led lampen buis dimmen, maar je hebt daarvoor wel speciale dimmers nodig die geschikt zijn voor led-lampen.

4. Hoe lang gaan led lampen buis mee?

Led lampen buis hebben een lange levensduur en gaan gemiddeld tot wel 50.000 uur mee.

5. Kunnen led lampen buis buiten worden gebruikt?

Ja, led lampen buis kunnen buiten worden gebruikt, maar je moet wel opletten dat je de juiste soort kiest die geschikt is voor buitengebruik.