Laq Speelgoed

Laq Speelgoed is een creatieve bouwset die kinderen stimuleert om hun verbeelding te gebruiken en de fijne motoriek en hand-oog coördinatie te ontwikkelen. Het merk komt oorspronkelijk uit Japan en is sinds 2014 ook in Nederland te verkrijgen.

Laq Speelgoed bestaat uit gekleurde blokjes en connectors waarmee kinderen eindeloos kunnen bouwen en creaties kunnen maken. De blokjes zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam ABS-plastic. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren, waardoor kinderen hun eigen ontwerpen kunnen maken en aanpassen.

Wat Laq Speelgoed nog unieker maakt, is de Japanse filosofie achter het merk. In Japan is er een cultuur van minimalisme en efficiëntie. Dit zie je ook terug in Laq Speelgoed. De blokjes en connectors zijn namelijk zo ontworpen dat je met zo min mogelijk onderdelen toch de mooiste creaties kunt maken. Hierdoor stimuleert Laq Speelgoed niet alleen de creativiteit, maar ook het denken in oplossingen en het vermogen om met weinig middelen veel te doen.

Laq Speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud. De bouwset is eenvoudig te gebruiken en de blokjes en connectors zijn makkelijk aan elkaar te klikken. Voor jongere kinderen is het wellicht nog lastig om de fijne motoriek goed te ontwikkelen, maar met oefening gaat dit steeds beter. Het is wel aan te raden om jonge kinderen tijdens het spelen in de gaten te houden om te voorkomen dat ze de blokjes in hun mond stoppen.

Naast de basis Laq Speelgoed sets zijn er ook sets verkrijgbaar met thema’s zoals dieren, insecten, robots en voertuigen. Deze sets bevatten voorgevormde blokjes en connectors waarmee kinderen creaties kunnen maken die passen bij het thema. Dit is ideaal voor kinderen die nog niet zo goed weten waar ze moeten beginnen en wat ze willen bouwen.

Laq Speelgoed is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is een geweldige manier om je creativiteit te stimuleren en te ontspannen. Laq wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in teambuilding activiteiten, brainstormsessies en als therapie voor mensen met beperkingen.

Kortom, Laq Speelgoed is een unieke en creatieve bouwset die kinderen stimuleert om hun verbeelding te gebruiken. Het is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud en is verkrijgbaar in verschillende thema’s. Het is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen en kan zelfs gebruikt worden als teambuilding activiteit of therapie. Dus waar wacht je nog op? Laat je verbeelding de vrije loop en bouw de mooiste creaties met Laq Speelgoed!