Langwerpige Plantenbakken voor Buiten

We snakken allemaal naar het voorjaar! Na een moeilijke periode zal het heerlijk zijn, als we weer van de zon kunnen genieten en van onze tuin. Plantjes, bloemen en boompjes zullen in de  voorjaarsperiode snel weer gaan groeien en ons het uitzicht bieden waar we vrolijk van worden. Ook de plantenbakken worden weer gevuld met aarde en kleurrijk zomergoed. Vooral de wat langere plantenbakken zijn populair. Je kunt ze ophangen maar ook neerzetten op de sitetabel en genieten van geur en kleur.

Vullen van plantenbakken

Het vullen van nieuwe plantenbakken hoeft niet moeilijk te zijn. Bedenk wel even van te voren waar de plantenbak komt te staan of te hangen. Voor de keus van plantjes en eenjarig zomergoed is het belangrijk waar de bak komt te staan. Voor een schaduwrijke plek zijn weer andere plantjes nodig dan voor een plekje wat de hele dag in de zon is.

Afwatering

Plantenbakken voor buiten zullen moeten zijn voorzien van afvoergaten. Is dit niet het geval, boor dan een aantal gaten in de bodem. Zo kan het te veel aan water direct uit de bak stromen.

Vul vervolgens de bak met kwekerspotgrond. Dit is rijk aan mineralen en zal je planten kunnen voorzien van de nodige voedingsstoffen. Kwekerspotgrond bevat voeding tot wel 150 dagen. Dat is ruim een zomer lang. Je behoud en krijgt op deze manier sterke planten waar je een seizoenlang plezier van hebt!

Verticale tuin

Doe het eens anders en maak van je terras een groene oase. De verticale plantentuin heeft 36 zakken waar je je favoriete planten in kunt zetten. Het is heel simpel. Hang de plantentuin op, vul de zakken met potgrond en zet hier je favoriete planten in. Voldoende water geven en je krijgt een prachtig stukje natuur op je terras.

Een mooie uitvinding voor een klein balkon en om een lelijke muur op te fleuren. De verticale plantenbak is voorzien van een handig ophang- en  irrigatiesysteem.