Kop en Schotel

De meeste mensen hebben wel een aantal kop en schotels in huis. Echter, tegenwoordig drinkt men liever uit een beker of theeglas dan een kop en schotel te gebruiken. Dat is jammer…Kop en schotels zijn juist een fantastisch gezicht op de salontafel en drinken uit een kopje is veel prettiger dan dat je zo’n grote beker aan je mond zet.

Waar gebruik je een kop en schotel voor

Een kop en schotel kan worden gebruikt om thee, koffie of warme chocolademelk in te serveren. Het kopje staat op de schotel en wordt gebruikt als ondersteuning van de kop. Ook is het prettig om op het schoteltje, naast het kopje, een kleine lekkernij neer te leggen wat bij de koffie of thee past. Gebruik je alleen een beker, dan kan deze er voor zorgen dat je het kwetsbare oppervlak van je salontafel schade toebrengt. Een schoteltje heeft dus een aantal functionele eigenschappen.

De mooiste producten


Delfts Blond

Wanneer je een fan bent van Blond Amsterdam dan zul je zeker kop en schotel “fietsen” waarderen. Blond Amsterdam laat oer-Hollandse tafereeltjes zien op de collectie kop en schotels. Met een knipoog naar het oud-Hollandse Delfts blauw heeft Blond Amsterdam een aantal grappige items ontwikkeld. Vrolijke blauw/witte kop en schotels die je eventueel kunt aanvullen met kommetjes, bordjes en taartschaaltjes. De kop en schotels zijn van aardewerk, kan in oven en magnetron en geschikt voor de vaatwasser.

Caffé Doppio

Riviera Maison heeft een prachtige kop en schotel op de markt gebracht, welke er fraai uitziet en ook zeer functioneel kan worden gebruikt. Het kopje staat op een langwerpig, ovaal schoteltje waar genoeg ruimte is voor een flink gebakje of andere lekkernijen.

Het kopje is geschikt om espresso, cappuccino of een dubbele espresso in te serveren. Natuurlijk smaakt ook een gewoon kopje filterkoffie heerlijk uit dit kopje. Deze kop en schotel heeft een chique uitstraling en doet denken aan een kop koffie wat je in Italië geserveerd krijgt.