Kinderfiets 20 inch

Ben je van plan om een nieuwe kinderfiets voor je kind aan te schaffen, let dan in ieder geval op de maat van de fiets.  Bedenk dat een te grote fiets niks is maar een te kleine fiets geeft natuurlijk zeker problemen. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar hebben een 20 inch fiets nodig. Let op de lichaamslengte ! Sommige kinderen groeien snel en zijn daarom binnen no time weer toe aan een grotere maat fiets. Heeft het kind een kledingmaat 118 tot 128 en is de lichaamslengte minimaal 115 cm., dan is een 20 inch fiets prima. De leeftijd zegt dus niet altijd alles over het kind. Het kan wel als indicatie worden gebruikt.

Fiets voor meerdere jaren

Fietsen zijn niet goedkoop en het is ondoenlijk om elk jaar een nieuw exemplaar aan te schaffen. Ga je een fietsje aanschaffen, let er dan op dat het stuur en het zadel op de juiste hoogte moeten kunnen worden afgesteld. Is er eventueel sprake van een groeispurt dan is het prettig om alles op de juiste hoogte aan te brengen. Kinderen moeten met hun voeten bij de grond kunnen.

Het stuur moet op zo’n manier worden afgesteld dat er voldoende ruimte is tussen knieën en stuur. Wanneer het stuur wordt geraakt, verliest het kind de controle over het fietsen. Schaf ook nooit een te grote fiets aan, want dat gaat zeker problemen geven. Kinderen moeten de baas zijn over hun fiets, om op een veilige manier te kunnen fietsen.

Dus de volgende punten zijn belangrijk:

  • Zet het zadel en het stuur op de juiste hoogte
  • Kind moet bij de grond kunnen met zijn voeten
  • Koop nooit een fiets op de groei!

De mooiste producten


Jongens en meisjesfietsen

20 Inch fietsen zijn er voor jongens en meisjes. De BMX VIPER 20″, is een zwart/blauw exemplaar en kan voor zowel jongens als meisjes worden aangeschaft. Deze stoere BMX fiets wordt aangedreven met een ketting.

De Highlander Zoo Sunshine Meisjesfiets 20 is een stevige solide fiets voor meisjes. Slank design met aluminium velgen en stuur. Terugtraprem van Shimano en LED verlichting voor en achter. Een geweldige meisjesfiets waar je vriendinnen jaloers op worden.