Kidsriver autostoeltjes


Als ouder wil je natuurlijk dat je kindje veilig en comfortabel in de auto zit. Een goed autostoeltje is daarbij onmisbaar. Het Nederlandse merk Kidsriver heeft verschillende autostoeltjes in het assortiment voor verschillende leeftijden en gewichtsklassen. In dit artikel gaan we dieper in op de autostoeltjes van Kidsriver: de eigenschappen, de voordelen en waar je op moet letten bij aankoop.

Waarom een autostoeltje van Kidsriver?

Het gebruik van een autostoeltje is wettelijk verplicht in Nederland en dient ter bescherming van je kindje bij een ongeval. Een autostoeltje moet daarom voldoen aan de Europese norm ECE R44/04 of R129. Kidsriver autostoeltjes voldoen aan deze normen en bieden daarbij ook nog eens comfort. De stoeltjes hebben een zachte bekleding en zijn ergonomisch gevormd zodat je kindje prettig zit. Daarnaast zijn de autostoeltjes van Kidsriver gemakkelijk te monteren en snel te verstellen als je kindje groeit.

De verschillende autostoeltjes van Kidsriver

Kidsriver heeft verschillende autostoeltjes voor verschillende leeftijden en gewichtsklassen. Er zijn autostoeltjes voor baby’s, peuters en kinderen vanaf 4 jaar. Hieronder lichten we de kenmerken toe van de verschillende autostoeltjes.

Baby autostoeltjes

Baby’s tot 9 kilo moeten achterwaarts vervoerd worden in de auto. Kidsriver heeft twee verschillende autostoeltjes voor deze groep: de Kidsriver Liz en de Kidsriver Jules. Beide autostoeltjes hebben een zachte hoofdsteun en een zitverkleiner voor extra comfort en ondersteuning voor je baby.

Peuter autostoeltjes

Peuters van 9 tot 18 kilo kunnen worden vervoerd in een voorwaarts gericht autostoeltje. Kidsriver heeft twee verschillende autostoeltjes voor deze groep: de Kidsriver Mila en de Kidsriver Bruno. Beide autostoeltjes hebben een verstelbare rugleuning en zijn voorzien van een vijfpuntsgordel voor extra veiligheid.

Autostoeltjes voor kinderen vanaf 4 jaar

Kinderen vanaf 4 jaar en 15 kilo kunnen overgaan op een zitverhoger. Kidsriver heeft twee verschillende zitverhogers: de Kidsriver Dexter en de Kidsriver Zia. Beide zitverhogers hebben een verstelbare rugleuning en zijn voorzien van een gordelgeleider voor de autogordel.

Waar moet je op letten bij aankoop?

Bij aankoop van een autostoeltje is het belangrijk om te letten op de volgende zaken:

– Gewicht en leeftijd van je kindje
– Voldoet het autostoeltje aan de Europese norm ECE R44/04 of R129
– Past het autostoeltje in de auto
– Comfort van het autostoeltje voor je kindje
– Gemakkelijk te monteren en te verstellen

Houd er rekening mee dat autostoeltjes regelmatig getest worden en dat het merk Kidsriver goed scoort in deze tests.

Conclusie

Een autostoeltje is onmisbaar voor de veiligheid van je kindje in de auto. Kidsriver biedt autostoeltjes voor verschillende leeftijden en gewichtsklassen die voldoen aan de wettelijke Europese normen. De autostoeltjes van Kidsriver zijn daarnaast comfortabel en gemakkelijk in gebruik. Let bij aankoop op het gewicht en de leeftijd van je kindje en de eigenschappen van het autostoeltje zelf.

Veelgestelde vragen

1. Vanaf welke leeftijd kan ik een autostoeltje van Kidsriver gebruiken?

Antwoord: Kidsriver heeft autostoeltjes voor baby’s vanaf de geboorte tot peuters en kinderen vanaf 4 jaar.

2. Hoe weet ik of het autostoeltje veilig is voor mijn kindje?

Antwoord: Kidsriver autostoeltjes voldoen aan de Europese veiligheidsnormen ECE R44/04 of R129. Let daarnaast ook op het gewicht en de leeftijd van je kindje en de eigenschappen van het autostoeltje.

3. Kan ik het autostoeltje gebruiken op mijn fiets of in het vliegtuig?

Antwoord: Nee, de autostoeltjes van Kidsriver zijn speciaal ontworpen voor gebruik in auto’s en mogen niet gebruikt worden als fietsstoeltje of in het vliegtuig.

4. Hoe vaak moet ik het autostoeltje controleren op slijtage?

Antwoord: Het is verstandig om het autostoeltje regelmatig te controleren op slijtage en beschadigingen. Er wordt geadviseerd om het autostoeltje na 5 jaar te vervangen.

5. Kunnen de autostoeltjes gewassen worden?

Antwoord: Ja, de bekleding van de Kidsriver autostoeltjes kan in de meeste gevallen gewassen worden volgens de instructies op het waslabel.