Ken hom wokpannen


Als het gaat om koken, hebben de gepassioneerde thuischefs en professionals een gemeenschappelijke voorkeur voor wokken. Een snel, gezond en heerlijk gerecht bereiden kan simpelweg niet zonder de juiste wokpan. En als er een naam is die de wereld van de kookgerei domineert, dan is het wel Ken Hom. De Britse chefkok Ken Hom is niet alleen bekend om zijn Chinese keukenexpertise, maar ook om zijn iconische lijn van wokpannen. In dit artikel gaan we in op waarom de Ken Hom wokpannen een must-have zijn voor elke keuken.

Ken Hom: de man achter de wokpannen

Voordat we dieper ingaan op de wokpannen zelf, laten we eerst eens de man achter het merk kennen: Ken Hom. Hom werd geboren in Arizona als zoon van Chinese immigranten en groeide op in Chicago. Hij verhuisde later naar Engeland, waar hij rechten studeerde. Echter, zijn passie voor koken was zo groot dat hij zijn rechtenstudie opgaf om naar Parijs te gaan en een kookopleiding te volgen bij de Cordon Bleu. Hij ontwikkelde een unieke stijl van koken, waarbij hij de traditionele Chinese technieken combineerde met de Westerse keuken. Zijn kennis over de Chinese keuken en culinaire technieken maakte hem een ​​zeer bekende televisiepersoonlijkheid en schrijver van kookboeken. In 1986 lanceerde Hom zijn eigen lijn van wokpannen, die nu wereldwijd worden verkocht.

Waarom zou je een Ken Hom wokpan moeten hebben?

Een wokpan is van oudsher misschien meer geassocieerd met de Aziatische keuken, maar de veelzijdigheid van dit stuk kookgerei is ongeëvenaard. Sterker nog, met de juiste wokpan kun je een breed scala aan gerechten bereiden, van oosterse roerbakgerechten tot Italiaanse pasta’s en zelfs stoofschotels!

Met Ken Hom heb je niet alleen een ruime keuze uit verschillende formaten wokpannen, maar ook een kwalitatief hoogwaardig product met een perfect ontwerp. De wokpannen van Ken Hom hebben een platte bodem en zijn gemaakt van koolstofstaal, waardoor ze geschikt zijn voor alle soorten kookplaten, inclusief inductieplaten.

De handvatten van de wokpannen zijn gemaakt van roestvrij staal en blijven koel tijdens het koken. De antiaanbaklaag maakt het bakken en bereiden van eten nog gemakkelijker, omdat je geen extra olie of vet hoeft te gebruiken. Deze antiaanbaklaag zorgt er ook voor dat de wokpan gemakkelijk schoon te maken is en minder snel slijt.

Als je op zoek bent naar een duurzame en betrouwbare wokpan, dan is Ken Hom de keuze voor jou. De wokpannen hebben een hoge kwaliteit en blijven jarenlang meegaan.

De voordelen van wokken

Wokken biedt veel voordelen ten opzichte van andere kookmethoden. Hieronder staan ​​een paar redenen waarom wokken een geweldige keuze is als het gaat om het bereiden van maaltijden:

Snel koken

Wokken is een zeer snelle kookmethode. Eenmaal voorverwarmd, worden de ingrediënten binnen enkele minuten gelijkmatig gekookt. Dit is geweldig als je weinig tijd hebt en toch een heerlijke maaltijd wilt bereiden.

Gezond koken

Doordat de ingrediënten snel worden gekookt, blijven de meeste voedingsstoffen behouden. Ook is het gebruik van olie of boter minimaal, wat de calorische waarde van je gerecht laag houdt.

Veelzijdigheid

Met een wokpan kan je verschillende soorten gerechten bereiden, van roerbak tot stoofschotels. Het is dus een veelzijdige pan die niet alleen gebruikt kan worden voor de Chinese keuken.

Hoe gebruik je een Ken Hom wokpan?

Nu we de voordelen van wokken hebben besproken, is het tijd om uit te leggen hoe je een Ken Hom wokpan gebruikt. Hier zijn enkele tips om het beste uit je wokpan te halen:

Voorbereiding en Reiniging

Een Ken Hom wokpan moet voor het eerste gebruik ingebrand worden. Dit doe je door de pan te vullen met water en de pan een kleine 20 minuten te koken. Dit zorgt ervoor dat de antiaanbaklaag zich hecht aan de pan. Vervolgens spoel je de pan af en droog je deze af met keukenpapier. Gebruik nooit een afwasmachine om de pan te reinigen.

Gebruik geen metalen voorwerpen

Gebruik geen metalen lepels of spatels om in de pan te roeren. Dit zal de antiaanbaklaag beschadigen. Gebruik in plaats daarvan plastic, houten of bamboe bestek.

Verhit de pan langzaam

Verhit de pan langzaam voordat je begint te koken. Zet hem eerst op laag vuur om oververhitting te voorkomen. Laat de pan niet droog staan, voeg altijd olie of water toe.

Het juiste gereedschap gebruiken

Een wokpan wordt over het algemeen met een speciaal soort schep (een wokspatel) gebruikt, die speciaal is gemaakt voor het roeren en omdraaien van de ingrediënten in de wokpan.

Het kiezen van de juiste Ken Hom wokpan

De juiste Ken Hom wokpan kiezen is belangrijk om de beste resultaten te krijgen. Hier zijn enkele punten waarmee je rekening moet houden:

Grootte

Ken Hom wokpannen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Kies de juiste grootte op basis van hoeveel je gewoonlijk kookt en welke gerechten je wilt bereiden.

Materiaal

Ken Hom wokpannen zijn gemaakt van koolstofstaal. Dit materiaal is duurzaam, warmt snel op en houdt de warmte goed vast.

Antiaanbaklaag

De wokpannen van Ken Hom zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor het gemakkelijk is om eten te bakken en de pan schoon te maken.

Welke Ken Hom wokpan is de juiste voor jou?

Het kiezen van de juiste wokpan hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur en het type maaltijden dat je wilt bereiden. Hier zijn enkele van de beste Ken Hom wokpannen voor verschillende behoeften:

Ken Hom 31cm Walkpan

De Ken Hom 31cm wokpan is perfect voor mensen die alleen koken of met kleine porties werken. Deze pan is geschikt voor het bereiden van kleine porties en het koken van sauzen.

Ken Hom 36cm Walkpan

De Ken Hom 36cm wokpan is geschikt voor huishoudens van 2 tot 4 personen. Deze pan is geschikt voor het koken van de meeste Chinese gerechten.

Ken Hom Performance Wokpan

De Ken Hom Performance wokpan is de ideale pan voor het bereiden van grotere gerechten en het koken van grote porties. Hij is ook geschikt voor het bereiden van de meeste gerechten in de Aziatische keuken.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een duurzame, betrouwbare en veelzijdige wokpan, dan is Ken Hom de keuze voor jou. De Ken Hom wokpannen zijn gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal en hebben een antiaanbaklaag, waardoor het bereiden van eten gemakkelijker is dan ooit. Ongeacht of je een beginner bent of een ervaren chefko – het hebben van de juiste wokpan is onmisbaar in elke keuken.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik Ken Hom wokpannen op inductie gebruiken?

Ja, alle Ken Hom wokpannen zijn geschikt voor inductieplaten.

2. Kan ik zelfs delicate etenswaren zoals eieren in een Ken Hom wokpan bakken?

Ja, door de antiaanbaklaag is het ook mogelijk om delicate etenswaren te bakken zonder dat ze vastplakken aan de pan.

3. Wat is het verschil tussen een gewone wokpan en een Ken Hom wokpan?

Ken Hom wokpannen hebben een antiaanbaklaag en een platte bodem, waardoor ze geschikt zijn voor alle kookplaten. Ze hebben ook roestvrijstalen handvatten die koel blijven tijdens het koken.

4. Kan ik mijn Ken Hom wokpan in de vaatwasser schoonmaken?

Nee, het wordt gewaarschuwd om je Ken Hom wokpan in de vaatwasser schoon te maken, omdat dit de antiaanbaklaag kan beschadigen.

5. Heeft Ken Hom wokpannen ook garantie?

Ja, Ken Hom geeft 2 jaar garantie op alle wokpannen.