Katoen Satijn Dekbedovertrek

Eén van de prettige dingen in het leven is het stappen in een nét verschoond bed. Vooral nieuw beddengoed is heerlijk om tussen te gaan liggen. Heb je net nieuwe dekbedovertrekken aangeschaft? Ga ze dan altijd even wassen voor gebruik. Dat hoeft echt geen ellenlange wasbeurt te zijn. Een minuut of 30 is al prima. Het zou dan fantastisch zijn om de net gewassen overtrekken buiten in de wind te laten drogen. Dit geeft altijd iets extra fris aan beddengoed.

Is het nodig om nieuw beddengoed te wassen?

De meeste mensen zullen hun net gekochte dekbedovertrekken even willen wassen. Nieuwe lakens ruiken vaak een beetje chemisch. Dit komt door het productieproces. Wanneer je het beddengoed hebt gewassen weet je zeker dat er geen bacteriën en andere stoffen in zitten. Het vochtabsorberend vermogen van katoen wordt door een wasbeurt geactiveerd. Het slaapcomfort wordt zo bevorderd.

Katoen-satijnen dekbedovertrek

Katoen/satijn heeft een mooie chique uitstraling. Reguliere katoen is veel ruwer. Katoen-satijn heeft is een veel gladdere stof, dit komt door de draaddichtheid van de stof. Geen kreukplekken meer in je gezicht. Katoen/satijnen kussenslopen hebben geen vouwen, maar zijn glad en voelen comfortabel aan. Ook haren die klitten of pluizen zijn verleden tijd met een katoen/satijnen kussensloop. Optimaal comfort omdat je als het ware over de stof glijdt, zonder echter dat je met je hoofd van het kussen wegglijd.

Satijn en zijde

Zijde is een natuurproduct en satijn is een bepaalde manier van weven. Beiden hebben hetzelfde glanzende uiterlijk. Zijde is echter ten opzichte van satijn een stukje duurder.

De mooiste producten


Beddinghouse x Van Gogh Museum Almond Blossom

Fantastisch dekbedovertrek gemaakt van 100% katoen-satijn. Beddinghouse is officieel partner van het van Goghmuseum. Een unieke samenwerking die er voor heeft gezorgd dat er een prachtige bedtextiel collectie op de markt is gebracht. Afbeeldingen die met de schilder Vincent van Gogh te maken hebben. Een lievelingsonderwerp van van Gogh waren bloeiende takken tegen een blauwe lucht. Almond Blossom is een mooi voorbeeld van het schilderij wat van Gogh voor zijn broer Theo maakte, naar aanleiding van de geboorte van zijn peetzoon.