Jongensfiets 26 inch

Jongens vanaf een jaar of tien hebben een fiets nodig van 26 inch. Het aantal inches kan aan de hand van een maattabel en de wielmaat worden bepaald. De maat van de fiets is afgestemd op de kledingmaat en de lichaamslengte van het kind. Een jongensfiets die 26 inches aangeeft, is dus geschikt voor jongens van 10 tot 14 jaar. Meestal wordt er géén framemaat genoemd bij een kinderfiets. Inches is een oude Engelse maat en de wieldiameter is hierop gebaseerd. De fietsmaat kan voor zowel jongens als meisjes worden aangeduid.

Niet te groot maar ook niet te klein

Wanneer een kind met zijn knieën tegen het stuur aankomt is hij/zij toe aan een nieuwe fiets. Óf het stuur moet hoger worden gezet. Kan dit echter niet, dan zal er een grotere fiets moeten worden aangeschaft. Is de fiets te groot dan kan het kind meestal niet met zijn voeten bij de grond. Met een leeftijdsindicatie vanaf het tiende jaar tot ongeveer een jaar of dertien-veertien is een 26 inch fiets voor zowel meisjes als jongens prima. De lengte van het kind 140 tot 152 centimeter en de kledingmaat 140 tot 152.

De mooiste producten


Kinderfiets Bike Fun Camouflage 

De Bike Fun is een stoere bike en geschikt voor jongens. Een mooie neutrale camouflagekleur geeft deze fiets een robuuste uitstraling. Met drie versnellingen is dit een veilige fiets voor jongens die houden van racen en risico’s nemen.

Supersuper Funjet X Kinderfiets

De Funjet kinderfiets in een mooie groene kleur heeft een velg cross die dubbelwandig is. Hip en stoer design waarmee je prima op avontuur kunt. Je crosst zonder moeite over stoeprandjes en maakt je vrienden jaloers. Elke jongen van een jaar of 10-11 wil deze fiets wel hebben! De veiligheid van dit vervoermiddel wordt gewaarborgd door gebruik te maken van de terugtrap- of handrem. Je staat  binnen een seconde stil.

Zelf monteren 

De scherpe prijs zorgt er wel voor dat deze fiets even zelf moet worden gemonteerd. Iedere vader of broer kan dit!  O.a. zal het voorwiel, voorspatbord en stuur in elkaar moeten worden gezet en op de fiets worden gemonteerd. Remmen, trappers en eventuele accessoires zijn simpel aan te brengen. De montagehandleiding zit bij de verpakking en kan ook op internet worden gevonden.