Jaren 20 Kleding

De jaren’20 is de periode die tussen twee wereldoorlogen in valt. Wordt ook wel de roaring twenty’s genoemd. Wanneer je denkt aan deze jaren zie je vrouwen met een korte boblijn, een hoofdbandje en een sigarettenpijpje. De Charleston dansen was in die tijd erg populair.

De modetrents van nu dateren uit de jaren ’20 Deze tijd werd de mode pas echt populair onder vrouwen. Conventionele regels werden aan de kant geschoven en de welvaart steeg onnoemelijk snel. Het was net na de eerste wereldoorlog en mensen konden zich weer wat meer luxe veroorloven. Vooral de rijkere families lieten zich qua modetrends helemaal gaan.

Het modebeeld onder vrouwen werd uitdagender en vrouwelijker. De lengte van de jurkjes en rokken werd zienderogen korter. Ook werden steeds meer blote schouders gezien. Mooie benen waren vooral in die tijd erg belangrijk. Borsten daarentegen veel minder. Een vrouw met een jongensachtig figuur was het ideaalbeeld in die tijd. Borsten werden weggemoffeld onder strakke hemdjes.

Charlston shirt 

Een charlston shirt is een echt twintiger jaren top. De voorzijde van de top is voorzien van een aantal rijen franjes die meebewegen met elke stap die je zet. Je zult zien dat je met deze top een opvallende verschijning bent.

De Flapper dress

De flapper dress is ook zo’n fenomeen uit de jaren ’20. In de film de Great Gatsby, is deze kleding veelvuldig te zien. De korte rokken zorgde ervoor dat de vrouwen veel vrijer konden bewegen. Deze jurkjes kunnen heel goed worden gecombineerd met een hoofdband waar aan de zijkant een veer in is gestoken. Ook de zwarte lange handschoenen matchen enorm goed met deze Charlston jurkjes. Schaf dan ook nog zo’n mooi sigarettenpijpje aan en je bent helemaal jaren ’20.

De boa

Een boa die bestaat uit veren maakt een outfit als een charleston dress helemaal af. Ga terug naar de jaren ’20 en geniet van de luxe jurken en accessoires!