Inductie Kookplaat Siemens

Koken op inductie

Wanneer je eenmaal aan een inductiekookplaat bent gewend, wil je niks anders meer. Deze manier van koken is voor veel restaurantkok’s ook de meest prettige manier van kokkerellen. Het merk Siemens heeft een breed assortiment kookplaten, die allemaal hoge kwaliteit hebben en je helpen om op de meest gemakkelijke manier een maaltijd te bereiden.

Overstappen van gas op inductie

Ben je van plan om je keuken te gaan verbouwen, dan is het misschien slim om je gasfornuis gedag te zeggen en te gaan koken op inductie. Sommige huisvrouwen zijn er een beetje huiverig voor. Dit komt omdat het voor veel mensen nog onbekend is. Onbekend maakt onbemind. Maar wanneer je toch de stap neemt om een inductiekookplaat aan te schaffen, ben je echt blij dat je dit hebt gedaan.

Een inductieplaat is supermakkelijk te reinigen, is veilig en je hebt nooit meer last van gaslekken. De zuinigste manier van elektrisch koken is inductie. Een pan met aardappelen kookt twee maal zo snel op inductie dan op gas. De temperatuur van de pitten kan je razendsnel worden aangepast. De platen zijn direct koud wanneer de pan wordt verwijderd.

Siemens EU611BEB1E – iQ100 – Inductie kookplaat

Een goed voorbeeld van een kwaliteitsproduct van Siemens is de EU611BEB1E – iQ100. Door een simpele aanraking zijn de 4 kookzones met gemak te bedienen. De kookzones zijn apart in te stellen. Deze zijn voorzien van een Powerboost-functie. Heel prettig wanneer er snel een pan water aan de kook moet worden gebracht. Door de powerboost-functie te gebruiken worden de pannenĀ  50% sneller heet.

Kookwekker

De handige ingebouwde kookwekker zorgt voor veiligheid. Door deze wekker in te stellen wordt de powerboost uitgeschakeld. Met een paar kleine kinderen over de vloer is de kinderbeveiliging heel prettig. Kookzones worden snel uitgeschakeld wanneer de knop een paar seconden wordt ingedrukt. Veilig en vertrouwd je maaltijden koken!

Design

Een strak design is een van de paradepaardjes van Siemens. De zwarte kookplaat zonder rand, valt mooi op het aanrechtblad. Het bedieningspaneel met touch heeft een fantastische, moderne uitstraling.