Inductie Kookplaat 90 cm

Je ziet ze steeds meer in keukens…inductiekookplaten. Een inductiekookplaat is een functioneel product wat er ook nog is strak en design uitziet. Normaal gesproken wordt je kookplaat of gasfornuis opgewarmd. Bij inductiekoken is dat net even anders. In plaats van dat de kookplaat wordt opgewarmd, wordt de pan warm. Staat er niets op de kookplaat dan wordt deze niet warm. Een veilig idee. De kookplaat schakelt automatisch uit wanneer je de pan er vanaf haalt.

Efficiënt

De inductiekookplaat is zuinig met energie omdat dit direct wordt uitgeschakelt bij het afhalen van de pan. Het rendement is maar liefst 80 tot 90%. De energie die wordt gebruikt gaat dus helemaal naar het verwarmen van de pan.

Simpel schoonmaken en veilig

Een inductiekookplaat is van glas en helemaal vlak. Prima om snel schoon te maken. Ook direct na het koken kun je met een doek over de plaat omdat deze acuut koud is. Er zijn ook geen vlammen aanwezig en een gaslek kan nooit ontstaan. Ook met kinderen is dit de veiligste manier van koken.

Inductiekookplaten vragen een hoog vermogen aan elektriciteit. Soms zal er een aparte groep moeten worden aangelegd. Meestal zullen er ook nieuwe pannen moeten worden aangeschaft en is de aankoop van een inductieplaat een stukje duurder. Daar staat natuurlijk tegenover dat je beschikt over een superefficiënt product!

Inductiekookplaat 90 cm

Inductiekookplaten zijn verkrijgbaar in 90 cm breedte. Je hebt dan de beschikking over een ruime kookgelegenheid. De Inventum IKI9021 heeft een breedte van 90 cm, wordt zonder snoer en stekker geleverd. Deze inbouwkookplaat heeft 5 kookzones met negen verschillende standen. De kookzones hebben een boostfunctie wat zorgt voor snellere verhitting van de pannen. Gemakkelijk met tiptoetsen te bedienen.

ATAG Magna HI9571SV

Deze Atag geeft warmte op het juiste moment. Heeft een sudder en warmhoudfunctie en is voorzien van panherkenning. Deze kookplaat heeft een kinderslot, zodat er geen ongewenste bediening kan plaatsvinden. Met één druk op de knop worden alle functies geblokkeerd of ontgrendelt.