Inductie Kookplaat 5 Pits

Kiezen voor een 5-pits gas of inductiekookplaat

Eten bereiden op een 5-pitter is niet alleen weggelegd voor de keuken van een restaurant of hotel. Ook in een doodnormaal, doorsnee gezin is het koken op een 5-pits gasstel een echte uitkomst. Ben je bijvoorbeeld een echte hobbykok en maak je wel iets meer klaar dan alleen vlees, aardappels en groentes, dan is zo’n vijfde pit een mooie bijkomstigheid. Even apart een sausje klaar maken of een bepaald gerecht even opwarmen terwijl je met de hoofdmaaltijd bezig bent is met een vijfde pit erg praktisch. Ook kan op een extra pit apart eten worden warm gemaakt voor een baby of peuter. Op deze manier hoef je niet even snel na het bereiden van de hoofdmaaltijd een potje voor de kleine op te warmen, maar kan dit tegelijk klaar zijn met het eten voor de rest van het gezin.

Meer ruimte op je fornuis

Gebruik je een grote koekenpan dan is er voldoende ruimte voor andere pannen. Een 5-pits gas of inductiekookplaat is uiteraard groter dan een 4-pits. De  Inventum IKI9021 – Inductiekookplaat heeft een breedte van 85 cm en kan worden ingebouwd in een nis van 86 cm. Deze inbouw kookplaat heeft vijf kookzones en deze hebben elk negen verschillende standen. De kookplaat is gemakkelijk te bedienen met tiptoetsen. De timerfunctie, pauzefunctie en kookduurbegrenzing zorgen voor extra comfort tijdens het bereiden van de maaltijden. Aan de voorzijde van de kookplaat is een facetrand bevestigd en de plaat is voorzien van een kinderslot en restwarmte indicatie.

Tegelijk klaarmaken

Op een 5-pits fornuis kunnen twee gerechten tegelijk worden klaargemaakt. Is iemand op dieet of zijn er allergieën in het gezin dan heb je de mogelijkheid om verschillende maaltijden te bereiden.

Mogelijkheden

Een 5-pits gaskookplaat biedt een aantal mogelijkheden. Zo kan gekozen worden voor een aparte wokbrander. Tegelijkertijd kunnen dan op de 4 overgebleven pitten andere gerechten worden klaargemaakt.

Er zijn verschillende breedtes kookplaten. Gangbaar is tussen de 70 en 90 cm. Heb je gekozen voor een breedte van 80 cm., dan kan met gemak al je pannen naast elkaar worden geplaatst.

Een kookplaat kan altijd worden ingebouwd in je keuken en kan aan de stijl worden aangepast. Heb je een wat klassieke keuken dan is een gaskookplaat een optie. Is je keuken strak en modern dan kan een inductiekookplaat prima worden gecombineerd.