Https:

HTTPS is een afkorting voor Hypertext Transfer Protocol Secure. Het is een protocol dat gebruikt wordt om informatie tussen een webserver en een webbrowser te verzenden. Het is een veiligere versie van het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) dat gebruikt wordt om informatie over het internet te verzenden.

HTTPS maakt gebruik van een versleutelingsprotocol genaamd Secure Sockets Layer (SSL) om informatie te versleutelen voordat deze wordt verzonden. Dit betekent dat als iemand de informatie probeert te onderscheppen, deze niet leesbaar is. HTTPS is daarom een veel veiligere manier om informatie over het internet te verzenden dan HTTP.

HTTPS wordt veel gebruikt op websites waar gevoelige informatie wordt verzonden, zoals bij online winkelen of bankieren. Als je een website bezoekt die HTTPS gebruikt, zie je meestal een slotje in de adresbalk van je browser. Dit betekent dat de website een beveiligde verbinding gebruikt.

HTTPS is een belangrijk onderdeel van het internet en het is belangrijk dat websites deze technologie gebruiken om hun gebruikers te beschermen. Als je online iets koopt of bankieren doet, zorg er dan voor dat de website HTTPS gebruikt.