Https:

HTTPS is een afkorting voor Hypertext Transfer Protocol Secure. Het is een protocol dat gebruikt wordt om informatie tussen een webserver en een webbrowser te verzenden. Het is een veiligere versie van het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) dat gebruikt wordt om informatie over het internet te verzenden.

HTTPS maakt gebruik van een versleutelingsprotocol genaamd Secure Sockets Layer (SSL) om informatie te versleutelen voordat deze wordt verzonden. Dit betekent dat als iemand de informatie probeert te onderscheppen, deze niet leesbaar is. HTTPS is daarom een veel veiligere manier om informatie over het internet te verzenden dan HTTP.

HTTPS wordt veel gebruikt op websites waar gevoelige informatie wordt verzonden, zoals bij online winkelen of bankieren. Als je een website bezoekt die HTTPS gebruikt, zie je meestal een slotje in de adresbalk van je browser. Dit betekent dat de website een beveiligde verbinding gebruikt.

Als je informatie over het internet verzendt, is het belangrijk om te controleren of de website HTTPS gebruikt. Als dit niet het geval is, is het verstandig om de website te verlaten en op zoek te gaan naar een andere website die wel HTTPS gebruikt.