Houten wandborden


Houten wandborden zijn een veelzijdig en tijdloos interieuritem dat steeds populairder wordt. Of je nu van een landelijke, vintage of moderne stijl houdt, er is altijd wel een houten wandbord dat bij jouw smaak en interieur past. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over houten wandborden, van de vele mogelijkheden tot de verschillende stijlen en waar je ze kunt kopen.

De vele mogelijkheden van houten wandborden

Houten wandborden zijn er in vele soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een klein bordje om je sleutels aan op te hangen of een groot bord om aan de muur te bevestigen met een inspirerende tekst erop, er zijn talloze mogelijkheden. Houten wandborden worden vaak handgemaakt en zijn daardoor uniek in hun soort. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende houtsoorten, afwerkingen en kleuren.

Verschillende stijlen van houten wandborden

Houten wandborden passen bij verschillende interieurstijlen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een landelijke uitstraling met een houten bord met een pakkende tekst in sierlijke letters. Maar ook in een modern interieur kun je een houten wandbord integreren, bijvoorbeeld met strakke lijnen en een minimalistische tekst erop. En wat dacht je van een wandbord van sloophout voor een industriële sfeer?

Landelijk

Een houten bord met een tekst of afbeelding in sierlijke letters past perfect bij een landelijke interieurstijl. Denk aan teksten als ‘Home sweet home’ of een afbeelding van een boerderij.

Modern

In een modern interieur past een wandbord met strakke lijnen en een minimalistische tekst perfect. Denk aan teksten als ‘Enjoy the little things’.

Industrieel

Een houten wandbord van sloophout past perfect bij een industriële sfeer. Hierbij kun je denken aan teksten als ‘No guts, no glory’.

Waar kun je houten wandborden kopen?

Houten wandborden zijn tegenwoordig op veel plekken te koop. Zo kun je terecht bij tuincentra, interieurwinkels, webshops en bij verschillende ambachtelijke werkplaatsen. Wanneer je op zoek bent naar een uniek houten wandbord, kun je het beste bij een ambachtelijke werkplaats terecht. Hier kun je jouw wensen doorgeven en wordt er een uniek bord voor jou gemaakt.

DIY: Maak je eigen houten wandbord

Ben je creatief en handig? Dan kun je ook zelf aan de slag gaan om je eigen houten wandbord te maken. Hiervoor heb je niet veel nodig, slechts wat hout, verf en gereedschap. Op het internet zijn talloze tutorials te vinden die je stap voor stap uitleggen hoe je zelf een houten wandbord kan maken.

Houten wandborden als cadeau

Een houten wandbord is niet alleen leuk om voor jezelf aan te schaffen, maar ook om cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardagscadeau met een persoonlijke tekst erop of een wandbord met een mooie spreuk als bedankje.

Tips voor het ophangen van houten wandborden

Het ophangen van houten wandborden lijkt heel simpel, maar er zijn toch een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om het juiste ophangsysteem te gebruiken en het bord op de juiste hoogte te hangen. Daarnaast is het ook belangrijk om het bord goed te verlichten voor de beste uitstraling.

Conclusie

Houten wandborden zijn een uniek en tijdloos interieuritem dat bij verschillende interieurstijlen past. Er is keuze uit verschillende houtsoorten, afwerkingen en kleuren. Je kunt ze kopen bij tuincentra, interieurwinkels, webshops en ambachtelijke werkplaatsen of zelf aan de slag gaan. Houten wandborden zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook als cadeau. Vergeet bij het ophangen niet de juiste hoogte en het juiste ophangsysteem te gebruiken.

Veelgestelde vragen

1. Zijn houten wandborden duurzaam?

Ja, houten wandborden zijn duurzaam omdat ze veelal met de hand worden gemaakt en daardoor uniek zijn in hun soort. Bovendien gaat hout lang mee en is het een natuurlijk materiaal.

2. Hoe kan ik mijn houten wandbord het beste schoonmaken?

Het beste kun je je houten wandbord schoonmaken met een droge doek. Wanneer het bord erg vies is, kun je een licht vochtige doek gebruiken. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze het hout kunnen beschadigen.

3. Kan ik mijn eigen tekst of afbeelding op een houten wandbord laten zetten?

Ja, bij een ambachtelijke werkplaats kun je vaak jouw eigen wensen doorgeven en wordt er een uniek bord voor jou gemaakt.

4. Hoe kan ik mijn houten wandbord het beste ophangen?

Het beste kun je gebruik maken van een ophangsysteem dat bij het bord wordt geleverd. Let erop dat je het bord op de juiste hoogte hangt en dat het goed verlicht wordt.

5. Zijn houten wandborden alleen geschikt voor binnen?

Nee, houten wandborden zijn ook geschikt voor buiten. Zorg er wel voor dat het bord goed behandeld is tegen vocht en regen.