Horloge met Stappenteller

Vaak hoor je zo in de wandelgangen dat je ongeveer 10.000 stappen dagelijks moet lopen om gezond en fit te blijven. Een Japanse arts toonde aan dat 10.000 stappen voor de meeste mensen voldoende is, om geen overgewicht te krijgen en je conditie te behouden. De meeste mensen lopen gemiddeld zo’n 6000 stappen. Wil je wat meer vetten verbranden dan is 4000 stappen erbij een goede start om af te vallen. 4000 Stappen komt ongeveer overeen met een half uurtje stevig doorwandelen.

Beter dan de sportschool 

Het zetten van 10.000 stappen per dag is eigenlijk veel effectiever, dan dat je 3 keer naar de sportschool gaat. Middelmatige intensiteit van bewegen zorgt voor meer vetverbranding. Beoefen je fitness, dan verbrandt je weinig vet maar wel meer koolhydraten. Bij middelmatige inspanning ga je daadwerkelijk vetten verbranden. Dit is maximaal 60 tot 70% van je maximale hartslag.

Wanneer je gaat wandelen, verbrand je al snel 520 calorieën per uur. Het verbranden begint na 2200 stappen. Na een minuut of 20 zit je ongeveer aan deze  stappen. Elke dag een half uurtje wandelen en je ziet het resultaat langzaam maar zeker op je weegschaal verschijnen.

Stappen tellen

Er zijn enorm veel stappentellers op de markt. Het is echter veel handiger om een horloge te dragen met ingebouwde teller die je stappen feilloos telt. De Xiaomi Mi Band is een zwarte Activity Tracker die je dagelijks kunt dragen en je voetstappen telt. Meet tevens de hartslag en je kunt er ook mee zwemmen. Geschikt voor smartphones met Android 4.4 of hoger. Ook bruikbaar voor iOS 9.0 of hoger. Sportief design en met valbestendige glasbescherming. Met een garantietijd van één jaar, is dit horloge prima betaalbaar en goed van kwaliteit. Bandje kan omgewisseld worden met een andere kleur band.

Voordelen van een horloge met stappenteller

Een horloge draag je om je pols. Snel even checken hoeveel stappen je hebt gemaakt en wat je hartslag is. Een losse stappenteller heb je meestal in je broek- of jaszak en is niet zo snel te bekijken als een horloge.

Een activity teller motiveert om meer te bewegen. Vooral wanneer je jezelf een doel hebt gesteld, is zo’n horloge een must!