Heye Puzzels

Heye Puzzels is een Duits bedrijf dat al meer dan 50 jaar gespecialiseerd is in het produceren van puzzels. Het bedrijf werd opgericht in 1962 door Friedrich W. Heye en richtte zich aanvankelijk vooral op het uitgeven van kunstkalenders. Al snel verschoof de nadruk echter naar puzzels, waarmee het bedrijf een steeds grotere bekendheid verwierf.

Wat Heye Puzzels zo bijzonder maakt, is de kwaliteit van de puzzels. Ze worden gemaakt van extra dik gerecycled karton, dat zorgt voor een stevige basis. Bovendien worden de puzzels gedrukt met een speciale lak, waardoor de kleuren helder blijven en niet vervagen in de loop der tijd. De puzzelstukjes sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor er geen gaten ontstaan en de puzzel mooi in elkaar blijft zitten.

Een ander opvallend kenmerk van Heye Puzzels is de grote variatie in de thema’s van de puzzels. Zo zijn er puzzels met kunstwerken van bekende kunstenaars als Gustav Klimt en Vincent van Gogh, maar ook met foto’s van exotische dieren, spectaculaire stadsgezichten en grappige illustraties. Het bedrijf werkt samen met bekende illustratoren en kunstenaars om steeds weer nieuwe en originele ontwerpen te kunnen presenteren.

Heye Puzzels zijn er in allerlei formaten, van kleine puzzels met 150 stukjes tot grote puzzels met wel 3000 stukjes. Voor de echte puzzelfanatiekelingen zijn er zelfs puzzels van 5000 stukjes verkrijgbaar! Door de grote variatie in moeilijkheidsgraden en thema’s is er voor elk puzzelniveau wat wils.

Een ander pluspunt van Heye Puzzels is dat ze in Nederland op veel verschillende plekken verkrijgbaar zijn. Zo kun je ze bijvoorbeeld online bestellen bij verschillende webshops, maar ook bij speelgoedwinkels en boekhandels in de buurt. Door deze brede beschikbaarheid zijn ze voor iedereen toegankelijk en ook nog eens een leuk cadeau-idee.

Al met al is Heye Puzzels een bijzonder en kwalitatief hoogstaand merk dat al jaren garant staat voor puzzelplezier van de bovenste plank. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde puzzelaar, er is altijd wel een Heye Puzzel die bij jou past!