Hema houten speelgoed

Waarom speelgoed van hout aanschaffen?

Eén van de vele voordelen van houten speelgoed is de duurzaamheid. Speelgoed van hout gaat vaak jaren mee en kan van kind op kind worden doorgegeven. Hout leent zich ook prima om vele objecten van te maken. Denk hierbij aan blokken en auto’s van hout. Een houten brandweerwagen is vele malen leuker dan eentje van plastic die oorverdovende sirenegeluiden maakt. Houten speelgoed is van prima kwaliteit en kan generaties lang meegaan. Op kinderdagverblijven en scholen wordt steeds meer voor houten speelgoed gekozen. Het is inderdaad duurder dan plastic maar gaat daarentegen veel langer mee.

De rubberboom

Het fabriceren van houten speelgoed is doorgaans ook veel duurzamer dan plastic. De rubberboom is de producent van een goed stuk hout. Wanneer de rubberboom 15 jaar oud is, stopt deze met het produceren van rubber. Vroeger werden deze bomen verbrand, maar tegenwoordig wordt van dit hout speelgoed gemaakt. Op deze manier wordt voorkomen dat er op nuttelose wijze, hout wordt verbrand.

Hema houten speelgoed

Mamabrum is hét merk op het gebied van houten speelgoed. Met de Mamabrum Houten Winkeltje Marktkraam met Kassa leer je als kind om te gaan met geld tellen. Deze kassa heeft een inhoud van houten geldstukjes en is voorzien van een pinapparaat en krijtbord, waarop gerekend kan worden. Zeer educatief voor kinderen die in groep drie zitten.

Veilig spelen

Houten speelgoed moet vooral veilig zijn. Voor de allerkleinsten maar ook voor de grotere kinderen. Verf die wordt gebruikt moet voldoen aan de veiligheidsnormen en mag dus geen giftige stoffen bevatten.

Waarom kies je voor hout?

Kinderen hebben zo hun voorkeuren maar over het algemeen kiezen ze voor hout boven kunststof. Hout is veel steviger dan kunststof en gaat niet direct kapot wanneer ermee wordt gegooid of onverhoeds op wordt gestaan. Het voelt natuurlijk en warm aan en kinderen worden gestimuleerd om hun eigen vermaak te realiseren. Kinderen gaan door het spelen met hout hun fantasie beter gebruiken. Dit is goed voor een positieve ontwikkeling.