Helly Hansen Workwear

De Noorse fabrikant Helly Hansen verkoopt onder andere sportartikelen en buitenkleding. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo. In 1877 begon de oprichter van dit bedrijf oliejassen te produceren. Deze werkkleding werd gedragen door zeelui en vissersmannen. Grof linnen werd gedrenkt in lijnolie en functioneerde in die tijd als buitenjas. Er werden in die jaren meer dan 10.000 jassen verkocht. Ook broeken, zuidwesters en doeken werden op de markt gebracht door Hansen.

Na de dood van zijn vader nam zoon Helly de honneurs waar.  Linox was de stofnaam, die door Helly Hansen werd ontwikkeld. Na ongeveer 30 jaar werd deze stof het PVC product wat nu nog steeds wordt gebruikt voor workwear. Na het aangaan van vele parnerships werd Helly Hansen in 2015 de kledingpartner van para-alpine skiteams in Canada. Naast het produceren van werkkleding is Helly Hansen een van de grootste producenten van skikleding.

Werkkleding van Helly Hansen

Met alle kennis op het gebied van werkkleding ben je verzekerd van topkleding tijdens je werkzaamheden in de buitenlucht. De Helly Hansen Chelsea Evolution Shell Werkjas is een vernuftigd stukje techniek. Een werkjas die je beschermt tegen wind en regen. Performance buitenmateriaal heeft een maximale waterdichtheid. Deze jas kan tegen een stootje en is tevens winddicht. Heb je een beroep waar je constant in beweging bent dan is deze jas de juiste keus. Heeft een ademend vermogen. De zichtbaarheid van deze zwarte jas is duidelijk de oranje capuchon!

Werkbroek Chelsea Evolution

Behalve de productie van werkjassen maakt Helly Hansen ook functionele werkbroeken. Deze echte work-pant is ontworpen voor de werkman die veel bewegingen maakt tijdens zijn werkzaamheden. Stretch stof welke in vier richtingen meebeweegt in combinatie met Chelsea-katoen geeft enorm veel bewegingsvrijheid, zeker op warme zomerdagen.

Alle voordelen op een rijtje

Deze werkbroek heeft versterking op de knieën. Met de Cordurastof-versterking kun je zonder zorgen werken op je knieën. Deze zullen niet snel slijten.

Stretch in vier richtingen zorgt voor alle bewegingsvrijheid

De ritssluiting die is gebruikt is een YKK®-rits, welke erg duurzaam is.

Scharnierende knieën en de uitlegbare zoom maken deze broek extra functioneel.