Harry Potter Verjaardag

Op 31 juli wordt de verjaardag van Harry Potter gevierd. Dit is een speciale dag voor fans van de beroemde tovenaar, die bekend is van de boeken van J.K. Rowling. De boeken hebben talloze fans over de hele wereld, dankzij de prachtige verhalen en de unieke personages.

De eerste Harry Potter boeken werden uitgebracht in de jaren 90 en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de boekenkasten van fans over de hele wereld. De boeken geven een kijkje in de magische wereld van Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, waar Harry, Ron en Hermione hun tovenaarsopleiding volgen.

Maar waarom wordt er juist op 31 juli de verjaardag van Harry Potter gevierd? Dit komt omdat dit de verjaardagsdatum is van J.K. Rowling zelf. Het personage Harry Potter is geboren op 31 juli 1980 en dit is dus een eerbetoon aan de auteur van de boeken.

Fans van de tovenaar vieren zijn verjaardag op verschillende manieren. Veel mensen lezen op deze dag de boeken opnieuw, kijken de films en brengen een bezoek aan de themaparken die gebaseerd zijn op de boeken en films. Hier zijn onder andere attracties te vinden zoals de Hogwarts Express, Zweinstein en de Weg is Kwijt.

Maar er zijn ook fans die hun liefde voor Harry Potter op andere manieren uiten. Sommige mensen organiseren feestjes met thema’s uit de boeken, maken hun eigen toverstaf of kleden zich als hun favoriete personage uit de boeken. Er zijn zelfs mensen die tattoos van de tovenaar laten zetten.

De populariteit van Harry Potter is wereldwijd en het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze merchandise is ontwikkeld rondom de boeken. Zo zijn er speelgoedartikelen, kleding, posters, mokken en nog veel meer te vinden.

Naast de boeken zijn ook de films van Harry Potter enorm populair onder fans. De films brachten de magische wereld van de tovenaar tot leven en zijn inmiddels iconisch te noemen.

Al met al is de verjaardag van Harry Potter een dag waar veel mensen naar uitkijken. Het is een feestdag voor fans van de boeken en de tovenaar zelf. Of je nu de boeken gaat lezen of een Harry Potter-feestje gaat organiseren, er zijn tal van manieren om deze dag te vieren. Happy birthday, Harry!