Harry potter knutselspullen voor kinderen


Hebben jouw kinderen ooit gedroomd van een leven op Zweinstein? Of willen ze gewoon hun eigen magische wereld creëren? Met Harry Potter knutselspullen kan je kind zich in een handomdraai wanen in de wereld van Harry, Ron en Hermelien. Hier zijn 15 magische creatieve ideeën die je samen kunt maken!

1. Zweinsteinbrief met Zegel

Begin met het maken van een exclusieve Zweinsteinbrief met een echte zegel. Je hebt hiervoor nodig: stevig papier, een envelop, een lakstempel en zegellak. Schrijf een brief op Zweinstein briefpapier met een persoonlijke boodschap van het schoolhoofd. Vervolgens kan je de brief dichtvouwen en een zegel drukken in de vorm van het wapen van Zweinstein.

2. Zweinstein Griffoendor Slinger

Maak een Zweinstein Griffoendor slinger voor de verjaardag van je kind. Dit is perfect voor alle Griffoendor-fans. Gebruik rood en goud karton om een ​​sluier in Zweinstein-stijl te maken. Knip letters uit en plak ze op elke vlag om de naam van het huis te spellen.

3. Zweinstein Stropdas

Maak de Zweinstein-outfit compleet door een stropdas te maken in de kleuren van het huis. Voor Griffoendor gebruik je rood en goud. Gebruik stof of vilt om een ​​lange strook stof te maken. Vouw en naai de uiteinden aan elkaar om de das te vormen. Vervolgens kan je het Zweinstein driedubbel knoop patroon op de das schilderen.

4. Zweinstein Bezems

Maak Zweinstein bezems voor echte quidditch-wedstrijden in de achtertuin. Gebruik een lange steel, kartonnen strips en bruine verf om de bezems te maken. Bind de kartonnen strips aan de bovenkant van de steel om de bezem te vormen. Verf vervolgens de bezemsteel voor een realistisch effect.

5. Zweinstein Toverstaf

Maak je eigen Zwijnstein toverstaf met een tak, verf en glitter. Neem een stevige tak van de grond en verf deze met bruine of zwarte verf. Breng vervolgens glitter aan op de tak om een magisch effect te creëren.

6. Zweinstein Briefhouder

Maak een Zweinstein briefhouder voor de Zweinsteinbrief van je kind. Gebruik een oude boekdoos, wat bruin papier en lijm. Wikkel de doos in bruin papier en knip een gleuf aan de bovenkant om de brief in te schuiven. Knip vervolgens het wapen van Zweinstein uit karton en plak het op de voorkant van de doos.

7. Zweinstein Sneeuwbol

Maak een Zweinstein sneeuwbol met slechts een paar items: een potje, water, glycerine en glitters. Vul het potje met water, voeg een druppel glycerine en de glitters toe. Sluit vervolgens het deksel af en schud de sneeuwbol om een ​​magische Zweinstein-wereld te creëren.

8. Zweinstein Dagboek

Maak een Zweinstein dagboek met een leeg schrift en wat fantasie. Wikkel het schrift in bruin papier en maak een etiket met de woorden ‘Zweinstein Dagboek’. Gebruik vervolgens glitterpennen en stickers om het dagboek op Zweinstein te laten lijken.

9. Zweinstein Boekenlegger

Maak een Zweinstein boekenlegger met lint, karton en stickers. Maak een Zweinstein-figuur uit karton en knip deze uit. Vervolgens kan je het lint eraan vast maken. Gebruik stickers of glitterpennen om het af te maken.

10. Zweinstein Penseelhouder

Maak een Zweinstein penseelhouder met een glazen pot en verf. Verf de pot in de kleuren van Griffoendor, en voeg vervolgens het wapen van Zweinstein aan de buitenkant toe. Vul de pot vervolgens met penselen, pennen en potloden.

11. Zweinstein Puzzel

Maak een Zweinstein puzzel met een afbeelding van het schoolgebouw. Print de afbeelding uit en plak deze op karton. Knip het vervolgens in stukjes en creëer een leuke Zweinstein-activiteit.

12. Zweinstein Button

Maak je eigen Zweinstein button met een buttonmachine. Print de afbeelding van jouw favoriete schoolhuis uit en maak er een button van. Je kan er zelfs magische spreuken of quotes bijvoegen.

13. Zweinstein Sorteerhoed

Maak een Zweinstein sorteerhoed met karton en lijm. Vorm de hoed met karton en plak het label van Griffoendor op de hoed. Plaats de hoed op het hoofd van je kind en sorteer hem of haar in het juiste huis.

14. Zweinstein Beker

Maak een Zweinstein beker voor je favoriete Zweinstein-drankjes. Gebruik goud en roodverf om de kleuren van Griffoendor op de beker te schilderen. Voeg vervolgens het wapen van Zweinstein aan de buitenkant toe.

15. Zweinstein Potlood Cup

Maak een Zweinstein potloodbeker met een lege blikken doos. Wikkel het blik in bruin papier en voeg het wapen van Zweinstein eraan toe. Maak een gleuf in de bovenkant om de potloden in te stoppen. Ze zijn nu klaar voor magisch gebruik!

Conclusie

Met deze 15 magische creatieve ideeën kan je kind zich eenvoudig wanen in de wereld van Harry, Ron en Hermelien. Het is een geweldige manier om de creativiteit van je kind te stimuleren en het plezier van de Harry Potter-boeken tot leven te brengen in je huis.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn andere Zweinstein-knutselprojecten die ik kan maken?
2. Waar kan ik Zweinstein-knutselspullen kopen?
3. Hoe kan ik kinderen enthousiast maken om mee te knutselen?
4. Wat zijn enkele boeken die ik met mijn kinderen over Harry Potter kan lezen?
5. Hoe kan ik mijn eigen Zweinstein-creaties delen met andere Harry Potter-fans?

Antwoorden:

1. Andere Zweinstein-knutselprojecten die je kan maken zijn Zweinstein-kussens, Zweinstein-sokken, toverpotjes, Zweinstein-sjaals en Zweinstein-kaarsen.
2. Zweinstein-knutselspullen kan je gemakkelijk online kopen, bijvoorbeeld via de winkel van Harry Potter zelf.
3. Kinderen enthousiast maken om mee te knutselen gaat het beste door hun interesse te peilen. Als ze fan zijn van Harry Potter, kunnen ze al snel enthousiast worden om zelf Zweinstein-spullen te maken.
4. Boeken die je met je kinderen over Harry Potter kan lezen zijn: De Steen der Wijzen, De Geheime Kamer, De Gevangene van Azkaban, De Vuurbeker, De Orde van de Feniks, De Halfbloed Prins en De Relieken van de Dood.
5. Je kan je Zweinstein-creaties delen met andere Harry Potter-fans via social media zoals Instagram of Facebook, door middel van hashtags zoals #zweinstein en #harrypotter.