Halloween Traktatie

Halloween is een van de meest feestelijke en griezelige feesten van het jaar. Mensen van alle leeftijden genieten van verkleedpartijtjes, pompoen snijden en natuurlijk, het snoep ophalen bij de huizen in de buurt. Maar waarom zou je geen perfecte Halloween traktatie maken om je vrienden en familie te laten zien hoeveel je van hen houdt?

Een Halloween traktatie kan van alles zijn, van cupcakes en koekjes tot snoepzakjes en zelfs complete maaltijden. Het kiezen van de juiste traktatie hangt af van wat je wilt bereiken. Wil je indruk maken op anderen met je creativiteit en vaardigheden, of wil je gewoon de beste traktatie voor de kinderen in de buurt?

Losse Halloween snoepjes

Een eenvoudige traktatie die altijd werkt zijn Halloween snoepjes. Er zijn zoveel verschillende soorten snoepjes met griezelige thema’s beschikbaar in winkels. Denk aan gummy wormen, oogballen en pompoen snoepjes. Deze kleine snoepjes zijn perfect voor kleine geschenken of om uit te delen tijdens de bekende Trick-or-Treat. maak het af door het snoep in speciale Halloween-zakjes te stoppen. Je kunt Halloween-zakjes kopen of zelfs je eigen ontwerpen.

Halloween cupcakes

Een andere traktatie die de feeststemming verhoogt zijn Halloween cupcakes. Dit is een geweldige manier om je creativiteit te tonen en te pronken met lekkere baksels. Decoraties variëren van spinnenwebben tot pompoenen, spoken en alles wat je maar kunt bedenken. Laat je creativiteit de vrije loop en maak cupcakes die opvallen.

Hoe maak je Halloween cupcakes?

Ingrediënten:

– 1 doos gele of vanille cake mix
– 1/2 kop water
– 1/2 kop plantaardige olie
– 3 eieren
– Oranjekleurige levensmiddelenkleurstof
– Groene levensmiddelenkleurstof
– 24 papieren cupcakehouders

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Meng in een grote kom de cake mix, water, olie en eieren tot een glad geheel. Voeg de oranje levensmiddelenkleurstof toe en meng tot het beslag oranje is.

3. Lepel het beslag in de cupcakehouders, tot ongeveer 2/3 van de hoogte.

4. Bak de cupcakes gedurende 18-20 minuten of tot een tandenstoker, er droog uit komt.

5. Laat de cupcakes afkoelen op een rek.

6. Mix in een kleine kom de groene levensmiddelenkleurstof met het glazuur om groen gekleurd glazuur te maken.

7. Spuit het glazuur op de cupcakes met een spuitzak met een kleine sterachtige tip. Maak een pompoenpatroon op de cupcakes of versier met zombies, skeletten, spookjes en andere Halloween-thema’s.

8. Serveer de cupcakes op een mooi bord of presenteer ze in een pompoendecoratie.

Halloween snoepzakjes

Als je Halloween snoepjes wilt maken, is het altijd leuk om deze te verpakken in een speciale Halloween-zakje. Halloween zakjes kun je tegenwoordig overal kopen, van de meest gebruikte winkels tot online. Als je het zelf wilt maken, dan is dat ook mogelijk. Haal een aantal leuke ballonnen of vellen vloeipapier, knoop de bovenkant dicht met een lint. Maak de zakjes af met stickers of geschreven labels met ‘Trick or Treat’ en geef de zakjes weg aan uw gasten!

Tot slot

Het maken van Halloween traktaties kan een plezierige, creatieve activiteit zijn voor de hele familie. Of je nu Halloween snoepjes, cupcakes, koekjes of griezelige traktaties maakt, ze zullen zeker indruk maken op je gasten en de feeststemming verhogen. Beslis gewoon welke traktatie het beste bij de gelegenheid past en laat je creativiteit en fantasie de vrije loop. Veel plezier tijdens Halloween!