Groene placemats


Placemats zijn een eenvoudige manier om je eettafel op te fleuren en tegelijkertijd je tafel te beschermen tegen vlekken en krassen. Waarom zou je niet kiezen voor groene placemats voor een organische en energieke uitstraling?

In dit artikel bespreken we waarom groene placemats een goede keuze zijn, welke stijlen er beschikbaar zijn en hoe je ze het beste kunt combineren met je huidige servies en tafeldecoratie.

Waarom kiezen voor groene placemats?

Groen is de kleur van de natuur, harmonie en vernieuwing. Het brengt rust en balans in de ruimte. Het is de perfecte kleur als je op zoek bent naar een interieur dat kalmerend en verkwikkend is. Door het gebruiken van groene placemats voeg je een vleugje van deze kalmerende en verkwikkende energie toe aan je eettafel.

Stijlen van groene placemats

Groene placemats zijn er in verschillende stijlen. Kies de stijl die past bij jouw persoonlijkheid en stijl van de kamer:

Rustiek

Groene placemats met een houtnerf of grof breiwerk zijn zeer geschikt als je de rustieke look wil creëren. Het is ook perfect als je een Scandinavische of boerenstijl hebt, omdat het materiaal past bij de natuurlijke elementen die je normaal gesproken in deze stijlen ziet.

Geometrisch

Als je je tafeldecoratie liever rechtlijnig hebt, overweeg dan placemats met geometrische patronen. De veelhoekige vorm of diagonale lijnen voegen een moderne twist toe aan elke tafelsetting.

Bloemen

In plaats van geometrische patronen kun je ook kiezen voor een meer romantisch ontwerp. Bijvoorbeeld met een bloemenprint. Voor een lente- of zomerlook zijn bloemenprint placemats perfect.

Unikleur

Als je een minimalistische inrichting hebt, zijn effen groene placemats misschien de perfecte keuze voor jou. Door voor een effen kleur te kiezen kun je de tafel eenvoudig decoreren met andere kleuren of juist heel rustig houden.

Combineer groene placemats met de rest van je tafeldecoratie

Nu je hebt besloten welke stijl groene placemats je wilt, is het belangrijk om te weten hoe je ze kunt combineren met de rest van je tafeldecoratie. Hier zijn enkele suggesties:

– Combineer groene placemats met andere aardse kleuren voor een natuurlijke uitstraling.
– Kies servies in kleuren die contrasteren met de groene placemats, zoals geel, oranje of roze. Dit zorgt voor een vrolijke tafelsetting.
– Voor een meer rustieke look, combineer groene placemats met keramische kommen en schotels.
– Kies servetten in een kleur die aansluit bij de placemats. Hierdoor vallen de placemats extra op.
– Neem glaswerk in aardetinten, zoals bruin of groen, dit sluit perfect aan bij de groene placemats.

Waar groene placemats kopen

Nu je weet welke stijlen er zijn en hoe je ze het beste kunt combineren, ben je misschien benieuwd waar je ze kunt kopen. Je kunt online zoeken naar winkels die placemats verkopen, zoals bol.com of fonq.nl. Maar je kunt ook een bezoek brengen aan winkels zoals HEMA of Xenos. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij lokale woningdecoratiewinkels in jouw omgeving.

Conclusie

Groene placemats zijn een leuke toevoeging aan elke eettafel en passen perfect bij een organische en energieke uitstraling. Of je nu gaat voor een rustieke, geometrische, of bloemenstijl, er zijn veel opties beschikbaar. Combineer ze met servies in contrasterende kleuren, aardewerk of glaswerk in aardetinten, en servetten die bij de placemats passen. Onthoud, het doel van placemats is om je tafel te beschermen tegen vlekken en krassen, maar dat betekent niet dat ze niet leuk mogen zijn.

Veelgestelde vragen

1. Zijn groene placemats gemakkelijk schoon te maken?
Ja, groene placemats zijn gemakkelijk schoon te maken. Het enige dat je nodig hebt is een vochtige doek en eventueel wat reinigingsmiddel, afhankelijk van het materiaal van de placemat.

2. Passen groene placemats bij elk interieur?
Groene placemats passen vooral bij interieurs die een natuurlijke uitstraling hebben. Bijvoorbeeld bij de Scandinavische of boerenstijl.

3. Moet ik groene placemats wassen voordat ik ze gebruik?
Ja, het wordt aanbevolen om groene placemats eerst te wassen voordat je ze gaat gebruiken om eventuele fabrieksstof en geuren te verwijderen.

4. Kan ik groene placemats combineren met een felgekleurde tafelkleed?
Ja, dit kan. Zorg er wel voor dat de placemats contrasteren met het tafelkleed, zodat ze goed opvallen.

5. Moet ik groene placemats na gebruik meteen schoonmaken?
Om de levensduur van je groene placemats te verlengen, is het aanbevolen om ze na elk gebruik schoon te maken. Dit wordt vooral aangeraden als je gemorste voedsel of dranken hebt.