Globe skateboards

Globe Skateboards is een van de meest iconische skateboardmerken van de laatste twee decennia. Opgericht in 1994 door professionele skateboarders Peter en Stephen Hill, is Globe al meer dan 25 jaar een belangrijke speler in de skateboardindustrie. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige materialen, evenals zijn stijlvolle en herkenbare esthetiek. In dit artikel zullen we de geschiedenis en filosofie van Globe bespreken, evenals enkele van de meest populaire skateboardproducten van het merk.

Geschiedenis van Globe Skateboards

De geschiedenis van Globe begint in de vroege jaren negentig, toen Peter Hill, die toen professioneel skateboarder was, de behoefte voelde aan een nieuw soort skateboardbedrijf. In plaats van zich te concentreren op een enkel product of stijl, wilde Hill een bedrijf oprichten dat allesomvattend was en alle aspecten van skateboarden omvatte. Bovendien wilde hij zich richten op high-end materialen en constructie, in plaats van zich te richten op de traditionele goedkope plastic skateboards van de tijd.

Hill werkte samen met zijn broer Stephen en afkomstig uit Melbourne, Australië, en globale zakelijke ambities deelde, besloten ze samen om Globe Skateboards op te richten. Na aanvankelijk te hebben gewerkt vanuit een garage workshop, wist het bedrijf al snel aandacht te trekken vanwege zijn hoogwaardige en toch stijlvolle skateboards en accessoires. Globe groeide snel uit tot een van de favoriete merken voor professionele skateboarders en gewone skaters over de hele wereld.

De Filosofie van Globe Skateboards

Vanaf het begin heeft Globe zich gericht op hoge kwaliteit en innovatie. Het bedrijf staat bekend om het gebruik van geavanceerde materialen en technologieën, zoals verschillende soorten hout, epoxy, carbonvezel en glasvezel om hun skateboards te bouwen. Daarnaast geeft Globe ook veel aandacht aan het design en de esthetiek van zijn producten, die worden gekenmerkt door opvallende prints en afbeeldingen.

Maar misschien wel het meest opvallende aan Globe is de nadruk die ze leggen op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat het van plan is om volledig af te stappen van plastic in de verpakking van zijn producten, en werkt ook aan het minimaliseren van zijn ecologische voetafdruk door middel van andere duurzaamheidsinitiatieven.

Top Globe Skateboards-Producten

Globe biedt een breed scala aan producten, van skateboards en longboards tot schoenen en kleding. Hieronder staan enkele van de meest populaire Globe-producten op de markt:

– Globe G1 Full On street skateboard: Dit skateboard is een van de best verkochte modellen van Globe, dankzij het sterke, lichtgewicht constructie. Het board heeft ook een opvallende zwarte kleur en witte graphics, waardoor je er cool uitziet tijdens het skaten.

– Globe Big Blazer Cruiser: Als je op zoek bent naar een skateboard om casual pendelen, dan is de Big Blazer Cruiser een grote keuze. Het is een longboard cruiser met een stevig, doch flexibel platform, en duurzame wielen; dit alles maakt het perfect voor rijden over grotere afstanden.

– Globe Tilt schoenen: Globe’s Tilt schoenen zijn speciaal ontworpen voor skateboarders en zijn gemaakt van stevige materialen om schade te voorkomen. Het leren bovenwerk, de ondersteu ning voetbed en de rubberen zool geven skateboarders de grip, controle en comfort die ze nodig hebben tijdens het skaten.

Conclusie

Globe Skateboards is een van de meest toonaangevende skateboardmerken ter wereld, dankzij zijn focus op hoogwaardige materialen, aandacht voor design en duurzaamheids principes. Het merk heeft een breed scala aan producten, van skateboards tot kleding en accessoires, en is de go-to keuze voor zowel professionele skateboarders als enthousiaste amateurs. Met zijn toewijding aan kwaliteit en stijl, is Globe zeker een merk om in de gaten te houden in de toekomst.