Gin Tonic Glazen

Gin is een alcoholisch drankje wat wordt gemaakt van een vergist graanbeslag. Er worden jeneverbessen toegevoegd om de specifieke ginsmaak te krijgen. De smaak van gewone gin is erg droog. Een reden om het niet puur te drinken.

Gin stamt af van jenever. In de eerste eeuw na Christus werd dit drankje gebruikt voor medische doeleinden. En nog steeds wordt Gin gezien als een drankje wat kan helpen om een aantal kwalen te verhelpen of te voorkomen.

Britse drank

Gin is een echte Britse drank. Werd in Amerika tot ver in de jaren ’60 gebruikt als cocktaildrank. Plotseling raakte deze drank echter in de vergetelheid en werd wodka de vervanger.

Tegenwoordig wordt gin weer veel gezien als mixdrankje. Samen met tonic mix je de gin tot een heerlijke gin-tonic die, mits uit het juiste glas, een heerlijke manier is om van te genieten en even bij te komen.

Gezondheid en Gin-tonic

Van een Gin-tonic mag je rustig nog een glas drinken. Gin-tonic is namelijk erg gezond! Kruiden als jeneverbessen, koriander, nootmuskaat en  rozemarijn zijn de ingrediënten van de gindrank. Kruiden zijn gezond en bijvoorbeeld de jeneverbes heeft een groot aantal hele goede eigenschappen. Heb je bijvoorbeeld een vervelende infectie zoals een langdurige hoest? Gin helpt je er van af. Ook nierproblemen kunnen met het regelmatig nuttigen van een gin en tonic worden opgelost.

De juiste glazen

Net als dat je bier in een bierglas doet en wijn in een mooi wijnglas is het ook belangrijk om de gin-tonic in het juiste glas te schenken. De Libbey Gin Tonic Glas Cami zij stoere glazen die per zes worden verkocht. Zonder voetje of steel zijn dit dé moderne glazen waar je heerlijk je gin/tonic uit kunt drinken. De luxe uitstraling heeft een elegante look. Het glas ligt prettig in de hand en is speciaal ontworpen om een gin en tonic-cocktail uit te drinken.