Games voor de ps4 vanaf 3


Als ouder wil je ervoor zorgen dat de game-ervaring van jouw kinderen veilig en bevredigend is. Een van de belangrijkste aspecten om te overwegen bij het kopen van games is de leeftijdsclassificatie. Games voor de PlayStation 4 (PS4) zijn geclassificeerd volgens leeftijd en inhoud en het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het kiezen van games voor jouw kinderen. In deze gids zullen we kijken naar de beste games voor de PS4 vanaf 3 en hoe je als ouder een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kopen van games voor jouw kinderen.

Hoe worden games geclassificeerd voor de PS4?

Games voor de PS4 worden geclassificeerd door onafhankelijke instanties, zoals de Pan European Game Information (PEGI) en de Entertainment Software Rating Board (ESRB), die kijken naar de inhoud van de game en beslissen welke leeftijdsgroepen geschikt zijn voor de game. De beoordelingen omvatten inhoud als geweld, seksualiteit, taalgebruik, drugsgebruik, gokken en discriminatie.

PS4 Games vanaf 3 jaar oud

1. Minecraft

Minecraft is een sandbox-game waarbij spelers kubusvormige blokken gebruiken om te bouwen en hun eigen werelden te creëren. De game is erg populair onder kinderen van deze leeftijdsgroep en helpt bij het verbeteren van creativiteit en probleemoplossend vermogen. Het is geen verrassing dat Minecraft een PEGI-classificatie van 7+ heeft, wat betekent dat het geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

2. LittleBigPlanet 3

LittleBigPlanet 3 is een platformer-game waarbij spelers hun eigen levels kunnen maken en delen met andere spelers. De game heeft een PEGI-classificatie van 7+ vanwege inhoud als milde geweld en alcoholgebruik.

3. Rocket League

Rocket League is een racespel waarbij spelers voetbal spelen met auto’s. Het spel heeft een PEGI-classificatie van 3+ en is geschikt voor alle leeftijden. Bovendien biedt de game zowel lokale als online multiplayer-modi, waardoor kinderen hun vaardigheden kunnen verbeteren tegen andere spelers.

4. Rayman Legends

Rayman Legends is een platformer-game met kleurrijke en levendige graphics. De game heeft een PEGI-classificatie van 7+ en biedt verschillende spelmodi, waaronder lokale multiplayer-modi die geschikt zijn voor kinderen vanaf deze leeftijd.

5. Spyro Reignited Trilogy

Spyro Reignited Trilogy is een remaster van de klassieke Spyro-games van PlayStation 1. De game heeft een PEGI-classificatie van 7+ vanwege inhoud als milde fantasiegeweld. De game biedt eenvoudige besturingen en is daarom gemakkelijk te begrijpen voor kinderen van deze leeftijd.

6. Crash Bandicoot N-Sane Trilogy

Crash Bandicoot N-Sane Trilogy is een remaster van de klassieke platformer-games van PlayStation 1. De game heeft een PEGI-classificatie van 7+ vanwege inhoud als milde fantasy geweld. De game bezit ook eenvoudige besturingen en is gemakkelijk te begrijpen voor kinderen.

Hoe kies je de juiste PS4-game vanaf 3?

Bij het kiezen van games voor kinderen in deze leeftijdsgroep zijn er verschillende factoren om te overwegen. Het is belangrijk om te kijken naar de leeftijdsclassificatie en de gehanteerde inhoud om te zien of het geschikt is voor jouw kind. Daarnaast moet je ook kijken naar de gameplay, hoe het spel kan bijdragen bij de ontwikkeling van vaardigheden en welke functionaliteiten er aanwezig zijn in het spel zoals multiplayer-modi waarin kinderen hun vaardigheden tegen anderen kunnen testen.

Conclusie

Voor ouders die op zoek zijn naar games op de PS4 voor hun kinderen vanaf 3 jaar, zijn er verschillende opties beschikbaar. Games als Minecraft, Rocket League en LittleBigPlanet 3 bieden allemaal leuke en educatieve ervaringen voor kinderen op deze leeftijd. Het is echter belangrijk om de leeftijdsclassificatie te controleren op inhoud die ongepast kan zijn voor kinderen van deze leeftijdsgroep. Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw kinderen veilig en gelukkig genieten van hun PS4-games.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik me zorgen maken over het online spelen van games door mijn kinderen?
– Het is belangrijk om de ouderlijk toezicht-instellingen in Xbox en PlayStation aan te passen om te voorkomen dat kinderen in contact komen met ongepaste content en andere spelers online.

2. Waar kan ik PEGI-beoordelingen vinden voor PS4-games?
– Je kunt PEGI-beoordelingen vinden op de hoesjes van games of op de PEGI-website.

3. Zijn alle games vanaf 3 geschikt voor kleuters?
– Niet alle games vanaf 3 zijn geschikt voor kleuters. Het is belangrijk om naar de inhoud en gameplay van de game te kijken om te bepalen of deze geschikt is voor jouw kind.

4. Welke games kunnen kinderen vanaf 3 jaar oud helpen met hun vaardigheden?
– Games zoals Minecraft, LittleBigPlanet 3 en Rocket League bevorderen creativiteit en probleemoplossend vermogen, wat kinderen kan helpen bij hun ontwikkeling.

5. Hoe kan ik controleren welke games mijn kind op de PS4 speelt?
– Je kunt de activiteiten van jouw kinderen controleren door de Ouderlijk toezicht-instellingen aan te passen en door af en toe te controleren welke games er op de console worden gespeeld.