Flower Power Kleding

De hippie cultuur

Zo rond het jaar 1968 kwam de Flower Power tijd opzetten. Het is eigenlijk begonnen nadat de Beatles in 1967 het muziekalbum  “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” uitbrachten. Dit album was compleet anders dan alle voorgaande muziekalbums van de Beatles. De muziek was psychedelisch en doorspekt met Indiase invloeden. Flower Power was een bepaalde stroming van jonge mensen die anti- materialistisch waren en niets moesten hebben van kapitalisten.

Er was veel aandacht voor de natuur en men was tegen milieuvervuiling. “Peace on earth” was een veel gehoorde kreet in de hippie tijd. Woodstock was een echt hippiefestival wat in 1969 plaatsvond. Oosterse religie, soft-drugs, meditatie en vrije sex was onder de hippies gewone, dagelijkse kost. Ook de kleding werd anders. Geen stijve bloesjes en rokjes maar kleurige en zwierende jurken en rokken. Door de vrouwen werden veel hoofdbandjes gedragen. Het gewone t-shirt werd met vele kleuren omgetoverd tot een echt hippieshirt.

Flower Power t-shirt kopen

De t-shirts die tijdens de Flower Power periode populair waren kunnen nog steeds worden aangeschaft. Het Tie-dye T-shirt Rainbow is een kleurig t-shirt die voor zowel dames als heren kan worden gedragen. Een 100% katoenen shirt met een opdruk die doet denken aan een kleurige regenboog. Zet je “ziekenfondsbrilletje” op en knoop een fleurige doek om je hoofd, het is alsof je zo uit de jaren ’60 bent weggelopen.

Statement

Met de uitgesproken kleurige kleding, lange haren en leven in een commune, maakten de hippies een statement. Echter in de loop van de jaren was de hippiebeweging niet meer in staat nog veel invloed uit te oefenen. Immers, de Vietnamoorloog woedde door en milieuvervuiling is tot op de dag van vandaag nog steeds een heikel punt. Uiteindelijk werd de vredesbeweging ingehaald door de harde realiteit. De Flower Power periode verdween uiteindelijk, om plaats te maken door andere invloeden.

Kleding

De hippiekleding is echter nog steeds verkrijgbaar en zal altijd doen denken aan de roerige jaren ’60 en ’70. Veel mensen willen de Flower Power kledij nog dragen, al is het maar naar een feest.